2023.07.07. 13:54
A parkolás Budapesten sokkal hatékonyabb is lehet

Mindennapos kihívások akadnak a vezetés során, amelyek közé kétségtelenül hozzátartozik a parkolás is. Szerencsére ma már ez különböző módszerekkel sokkal kényelmesebbé és hatékonyabbá tehető. A parkolás Budapesten talán a legnehezebb, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne egyszerűsíteni a folyamaton.

A parkolás Budapesten is egyszerűbb lehet egy alkalmazás segítségével

Ideje megismerkedni a mobilparkolással, amiben még automatikus zónaválasztás is található. De ne szaladjunk ennyire előre. A parkolás nehézségeivel valószínűleg már mindenki találkozott a hétköznapokban. Különösen igaz ez a fővárosban, ahol egyre nehezebb szabad parkolóhelyet találni, a különböző zónákban egyszerűen el lehet veszni, arról nem is beszélve, hogy ha találunk is helyet, akkor jön az örök kérdés: “kell fizetni?”.

Mindezt egyszerűen megoldhatjuk egy alkalmazás segítségével, amit könnyedén telepíthetünk és használhatunk. Számos művelet egyszerűen kivitelezhető benne. A legnépszerűbb funkció az automatikus zónaválasztás, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a GPS meghatározza és meg is jeleníti a zónakódot. Persze mivel GPS-ről van szó, fennáll a veszélye, hogy nem pontos, de nem kell aggódni, manuálisan korrigálhatjuk a zónakódot. 

Ha ez megvan, akkor el is indíthatjuk a parkolást, amiről folyamatosan értesítést kapunk, valamint az aktuális állapotot is megnézhetjük. A művelet befejezése is ugyanilyen egyszerű, mindössze egy gombnyomás az egész. Ha esetleg elszámoltuk magunkat az idővel, semmi gond, az automatikus meghosszabbítást is bekapcsolhatjuk. 

Nemcsak GPS meghatározás érhető el egy ilyen alkalmazásban, hanem beírhatjuk manuálisan is a zónakódot, sőt, ha általában mindig ugyanott parkolunk, akkor összeállíthatunk egy kedvencek listát is, hogy még egyszerűbb legyen a már alapból is hatékony folyamat. A klasszikus módszerek is ugyanúgy elérhetőek az alkalmazáson belül: küldhetünk SMS-t vagy akár telefonálhatunk is.

Mi kell az alkalmazáshoz?

Természetesen itt nemcsak egy egyszerű jegyautomatát kapunk, hanem egy komplett szolgáltatást. Láthatjuk a közlekedési híreket és újdonságokat, de még autópálya-matricát is vásárolhatunk benne. Az alkalmazás egyébként könnyedén letölthető bármelyik appáruházból (AppStore, Google Play). A telepítés után következik egy gyors regisztráció, ahol használhatunk e-mail címet vagy a Google-, Facebook-fiók valamelyikét.

A folyamat során még két fontos információra kell odafigyelni: meg kell adni az autó rendszámát, valamint a fizetésről is gondoskodni kell. Utóbbinál választhatjuk azt, hogy egy bankkártyát társítunk a fiókunkhoz, de ha ezt nem szeretnénk, akkor feltölthetjük az egyenleget utalással vagy bankkártyás fizetéssel.

Ha esetleg egy parkolás kezdetén nem lenne elegendő összeg a fiókunkon, a rendszer értesítést fog küldeni.

Válasszuk az elérhető legjobb megoldást!

A piacon jelenleg az egyik legjobb alkalmazás a VoxPay applikáció, ami nem csak egy szimpla jegyautomata. Elintézhetjük könnyedén a parkolást, vehetünk autópálya-matricát, de ha úgy érezzük elég volt az autózásból, akkor a tömegközlekedéshez is mindent megtalálhatunk benne. Mindezt egy helyen, egy alkalmazás segítségével.

A parkolás Budapesten az elmúlt években egyre nagyobb kihívássá vált, és egyelőre az sem látszik, hogy pozitív irányba fog változni a helyzet. Ha van rá lehetőség, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy kényelmesebb és hatékonyabb legyen a művelet.