2023.05.22. 13:07
Zónaválasztásos mobilparkolás

A parkolás, pláne a fővárosban és a nagyvárosokban gyakran kihívásokkal jár. Egyre több az autó, de a parkolóhelyek száma nem tartja a tempót ezzel a növekedéssel, sőt. Ezért is fontos az, hogy a parkolás minél könnyebb és hatékonyabb legyen, amiben nagy segítséget jelent, hogy a mobilparkolás zónaválasztással együtt is lehetséges. 

 

Hogyan működik a mobilparkolás zónaválasztással?

Az első és legfontosabb, hogy beszerezzük a szükséges mobilalkalmazást, ami rendelkezik a szükséges funkciókkal. Ilyen például a VoxPay parkolás szolgáltatása is, amiben könnyedén elkezdhetjük a mobilparkolás folyamatát.

Ez többféle módon is megtehető. Az egyik legnépszerűbb az automatikus zónameghatározás, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a GPS automatikusan meghatározza és megjeleníti a zónakódot a térképen. Ha esetleg nem pontos a helymeghatározás, akkor a felhasználó saját maga is módosíthatja a pozícióját a térképen, így a zónakód is módosulhat, erre érdemes odafigyelni. Ezt követően indítható is a parkolás, valamint le is lehet állítani a képernyőn megjelenő adatok alapján, sőt, még automatikus meghosszabbítást is választhatunk.

Ez az egyik legkényelmesebb módszer, ami elérhető az alkalmazásban, viszont érdemes odafigyelni arra, hogy a GPS tévedhet, így jobb kétszer is leellenőrizni, hogy a megfelelő zónát választottuk-e.

Biztos, ami biztos megoldás lehet, ha manuálisan választjuk ki a zónakódot térképre igazítással, vagy kód megadásával. Ebben az esetben az alkalmazás megjeleníti a jármű regisztrált adatait, nekünk csak a zóna négyjegyű kódját kell beütnünk. Ezt követően már minden ugyanúgy működik, mint a GPS vezérelte megoldás során.

 

Választhatunk klasszikus módszereket is

Ma már számtalan okos módszer létezik, ha mobiltelefonos szolgáltatásokról beszélünk, így érdemes a témában tanácsokat és híreket olvasni. Az alkalmazásban elérhetőek a megszokott megoldások is. Ilyen például az, hogy közvetlenül az applikációból indítunk telefonhívást, megadjuk a parkolási zónakódot, majd visszaigazolást kapunk a parkolás elindításáról. Fontos, hogy csak akkor tekinthető sikeresnek a folyamat, ha erről megkaptuk a visszajelzést. A művelet befejezése pedig ugyanúgy hívással történik.

Az SMS megoldás is nagyon hasonlóan történik: az alkalmazáson keresztül küldünk egy üzenetet, ahol megadjuk a zónakódot. Leállítani pedig a STOP szó elküldésével lehet.

 

Érdemes élni a legmodernebb megoldásokkal

Egy ilyen applikáció nemcsak a parkolásban, de a közlekedés számos területén nagy segítséget jelenthet. Például különböző információkat kaphatunk az aktuális forgalomról, útépítési munkálatokról, szezonális kedvezményekről és természetesen az újdonságokról is. Már autópálya-matricát is könnyedén, percek alatt tudunk vásárolni ezekben az alkalmazásokban.

Ott van például a VoxPay applikáció, amit egyszerűen letölthetünk bármelyik alkalmazás áruházból, a regisztráció is könnyű, amely során a rendszámot is meg kell adni, valamint egy bankkártyát társítani a fiókhoz vagy feltölteni az egyenlegünket. Ezt követően már zavartalanul vehetjük igénybe a különböző szolgáltatásokat.

A mobilparkolás zónaválasztással együtt sokkal egyszerűbb és gyorsabb, aminek köszönhetően időt takaríthatunk meg, ami a mai, rohanó világunkban különösen fontos lehet. A kényelemről sem szabad megfeledkezni, hisz így már előző nap is megtervezhetjük az utunkat. Aki még eddig nem tette, annak mindenképpen ajánljuk, hogy próbálja ki ezt a lehetőséget, garantáltan tetszeni fog!