2023.03.21. 10:39
Mobilparkolás néhány koppintással

Sajnos a mai napig nagyon kevesen tudják, hogy a mobilparkolás hogyan működik és még mindig inkább a hagyományos módszereket használják. Szokás mondani, aki kimarad, az lemarad, ez abszolút igaz a ma nagy népszerűségnek örvendő modern megoldásokra, mint amilyen az applikációk használata a parkoláshoz. Az egyik ilyen alkalmazás a VoxPay app, ami nagy segítséget tud nyújtani.

 

A mobilparkolás hogyan működik? Mi az első lépés?

Maradjunk a bevezetőben is említett példánál, azaz a VoxPay app nyújtotta szolgáltatásoknál, ami mindent tartalmaz, ami a mobilparkoláshoz szükséges. Még mielőtt azonban belemerülünk a különböző funkciók előnyeinek felsorolásába, érdemes párat hátralépni és az elejéről kezdeni a folyamatot. Mi kell a mobilparkoláshoz?

Az első és legfontosabb a megfelelő alkalmazás telepítése az okostelefonra, mint amilyen a VoxPay app is. Ez elérhető az AppStore-ban és a Google Play áruházban is. A letöltést követően szükség van egy regisztrált fiókra. A regisztráció nagyon gyors, csupán pár adatra van szükség: elsősorban egy e-mail címre vagy egy Facebook/Google fiók társítására.

Emellett még meg kell adni az autó rendszámát, hozzá kell rendelni egy bankkártyát a fiókhoz vagy feltölteni a VoxPay egyenleget. Végül, de nem utolsósorban a parkolás elindításához meg kell nézni az egyenlegünket vagy a bankkártyán lévő összeget, hogy minimum az adott zónához tartozó parkolás díja elérhető legyen rajta. Ha ez nem így van, akkor vagy nem indítható el a parkolás, vagy időkorlátos lesz.

Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a parkolás, ami többféle módon indítható el: a GPS segítségével automatikus zónameghatározással, vagy manuálisan is megadhatjuk a zónakódot. A kedvenc helyek listájából kiválaszthatjuk az ideálisat, SMS-sel is indíthatjuk, vagy végül, de nem utolsósorban telefonhívással. Utóbbi kettőt általában akkor szokás használni, ha az okostelefon nem rendelkezik aktív internetkapcsolattal. A parkolással kapcsolatban olykor érkeznek változások, így érdemes odafigyelni a hírekre és újdonságokra.

 

Miért érdemes a mobilparkolást használni a hagyományossal szemben?

Az élet számos területén kezdtünk el használni mobil applikációkat a jól megszokott módszerek helyett. Gondoljunk csak az ételrendelésre, a bevásárlásra vagy éppen a csekkek befizetésére. Az okostelefon mindig a közelünkben van, vagy a zsebünkben vagy az asztalon, egy karnyújtásnyira, és már rég nem csak telefonhívásokat intézünk rajtuk.

A parkolás elintézése is egy olyan tevékenység, amit mobilon kényelmesen elvégezhetünk. Pár kattintással el is tudjuk indítani a folyamatot, valamint távolról is nyomon követhetjük, vagy éppen leállíthatjuk. Sőt, ami hatalmas különbség az eddigiekhez képest, hogy akár már előző nap megtervezhetjük és előjegyezhetjük a parkolásunkat.

Mindemellett a környezetvédelemhez is hozzájárulhatunk, mivel teljesen papírmentesen el tudjuk intézni a parkolást. Az automatákat is elfelejthetjük, gyorsan, a GPS meghatározás segítségével automatikusan beazonosíthatjuk a zónakódot.

 

Térjünk át minél hamarabb a mobilparkolásra!

Most, hogy már tudod a mobilparkolás hogyan működik, neked is érdemes legalább egy esélyt adnod az applikációnak, hiszen rengeteg időt tudsz spórolni vele.