2023.08.18. 15:40
heti autópálya-matrica a voxpay appban

Tombol a nyár, mindenki indul pihenni vagy már éppen visszajött a nyaralásról. Ilyenkor az autópálya-használat is megnövekszik, hisz belföldön is rengetegen ingáznak a Balatonra és vissza. Ebben a helyzetben fontos, hogy mindig az elérhető leghatékonyabb módszert válasszuk a közlekedésre. Itt kerül képbe a heti autópálya-matrica.

 

A heti autópálya-matrica előnyei

Fontos megjegyezni, hogy az e-matrica beszerzése könnyebb, mint azt elsőre gondolnánk. Ez annak is köszönhető, hogy ma már igazán modern megoldások és felhasználási módok közül lehet válogatni. Ezt később bővebben is kifejtjük, térjünk vissza a heti autópálya-matricára és előnyeire.

Ha rövidebb utazásra, nyaralásra indulunk, ami kevesebb lesz, mint 10 nap, akkor az elsődleges ajánlás az, hogy ezt az autópálya-matricát válasszuk, teljesen felesleges beruházni a havira. Ez a rövid utazás lehet egy családi kiruccanás, üzleti út, amely során a leghatékonyabban az autópályák érintésével tudunk eljutni a célállomásra. A közlekedésnél pedig kifejezetten fontos az, hogy minél hamarabb, a lehető leggyorsabban jussunk el A pontból B pontba, erre pedig a legjobb megoldás az autópálya.

Akár egy hazai nagy túrához, körutazáshoz is tökéletes választás lehet a heti autópálya-matrica, mivel az ország teljes hálózatának igénybevételére lehetőséget nyújt. Akkor is jó megoldás, ha alapból megyei éves matricánk van, de egy-egy utazás során szükség van más megye útszakaszainak használatára is. Természetesen ez a típus sokkal olcsóbb, mint a többi változat, így ha csak egyszer-egyszer akarunk felmenni az autópályára rövid időre, akkor nincs jobb választás ennél a matricánál.

 

Az e-matrica használata

Ma már a matrica vásárlása is könnyedén, percek alatt megoldható. Nem kell többet sorban állni, megkeresni a legközelebbi helyet, ahol lehetőség van venni egyet. Egy okostelefonos alkalmazás segítségével az egész művelet hatékonyabb és gyorsabb lesz. Érdemes a témában tanácsokat és híreket olvasni. 

Egy ilyen applikáció könnyedén elérhető minden okostelefonra. A telepítés után csak regisztrálnunk kell, ahol pár adatra lesz szükség csupán. Regisztrálhatunk az e-mail címünk segítségével, de választhatjuk a Facebook-fiókunkat is a bejelentkezéshez. Ezen kívül még meg kell adni a számlázási adatokat, valamint az autó rendszámát. Végül ahhoz, hogy tudjunk zökkenőmentesen fizetni társíthatunk egy bankkártyát a fiókunkhoz. Ha ezt nem szeretnénk, akkor az egyenlegünket feltölthetjük bankkártyás fizetéssel vagy banki utalással.

Utóbbinál érdemes arra figyelni, hogyha nyitvatartási időn kívül utalunk, akkor az összeg csak a következő munkanapon fog megjelenni az applikációban. Nyitvatartáson belül a tranzakció könyvelése 5-10 percet vesz igénybe. Ezt érdemes belekalkulálni, amikor matricát vásárolunk, nehogy kellemetlen meglepetés érjen minket még előtte.

 

Az egyik legjobb megoldás jelenleg

Ha igazán hatékony módszert keresünk, akkor a VoxPay applikáció lehet az ideális választás. Nemcsak egy szimpla jegyautomatát kapunk, hanem egy komplett szolgáltatást. Könnyedén visszanézhetjük benne az összes tranzakciót, értesítést kapunk arról, ha az aktuális e-matrica lejárati dátuma közeledik. Nemcsak heti autópálya-matrica vásárolható meg benne, de megyei, országos, éves is. 

Ezenkívül még más területen is segítséget nyújt, például parkolási szolgáltatás is található benne, ami szintén pár kattintással elintézhető, mint a matrica beszerzése.