2023.08.22. 09:13
Parkolás Budapesten: zónakódok kiválasztása a VoxPay segítségével

Napjainkban az egyik leggyakoribb kihívást a parkolás jelenti, ha autóval közlekedünk a fővárosban. Az utakon lévő járművek száma növekszik, de a parkolóhelyek nem tudják követni ezt a hatalmas tempót, sőt. Budapest parkolási zónák tekintetében igazi útvesztő is lehet, de szerencsére egy applikáció sokat tud segíteni a kérdésben.

 

Budapest parkolási zónák: találjuk meg a megfelelőt minél hatékonyabban!

A hatékony budapesti parkolás szerencsére ma már egyre könnyebben megoldható, az egész folyamatot fel tudjuk gyorsítani egy okostelefonos alkalmazás segítségével. Egyre több helyzetben tudunk applikációt használni, hiszen mindenki zsebében lapul (legalább) egy okostelefon, amit már nem csak telefonálásra használunk a mindennapokban, sőt, ez a funkció már lassan kezd háttérbe szorulni. Csekkeket tudunk befizetni, filmet nézni, játszani, így egyáltalán nem meglepő, hogy már a parkolásban is támogatni tud minket.

De ez mégis hogyan lehetséges? Budapest parkolási zónák szerint van felosztva, ezek között olykor navigálni igazi kihívást jelent. Sokszor keresni kell, hogy most pontosan melyik zónához tartozik az adott hely, ahol éppen megálltunk. Ez hosszú perceket is felemészthet, ami pont elég ahhoz, hogy elkéssünk egy fontos találkozóról vagy a munkahelyről. Ettől már csak az kellemetlenebb, ha rossz parkolózóna azonosítót adunk meg.

Hogy ezt az egészet megelőzzük és kivédjük az esetleges kellemetlenségeket, érdemes okostelefonos alkalmazást használni. Itt GPS segítségével akár automatikusan is ki tudjuk választani, hogy pontosan melyik zónában tartózkodunk. Aki már használt GPS-t, az tudja, hogy olykor ez a funkció se tévedhetetlen, ezért is szerencsés az, hogy manuálisan is tudjuk korrigálni, ha esetleg “eltévedne”. Emellett az alkalmazásban manuálisan is megadhatjuk a zónakódot, sőt, ha ugyanolyan útvonalon szoktunk közlekedni és parkolni, akkor létrehozhatunk egy kedvencek listát is, hogy még gyorsabb legyen az egész parkolás folyamata.

 

Számtalan helyzetben tud segíteni egy applikáció

Ajánlott a témában tippeket és tanácsokat olvasni, ugyanis nem csak a parkolás az egyetlen terület, ahol az okostelefon segítségével könnyebben tudunk navigálni. Ilyen például az autópálya-matrica megvásárlása is, ami szintén gyakran tud fejfájást okozni. Fontos megemlíteni, hogy egy ilyen alkalmazás nemcsak egy szimpla jegyautomata, hanem annál sokkal többet tud nyújtani.

Vissza tudjuk nézni az összes tranzakciót, ami már csak azért is előnyös, mert így minden hónap végén meg tudjuk nézni, hogy pontosan mennyit költöttünk parkolásra. A későbbiekben könnyebben tudunk tervezni és akár spórolni is rajta. Ha autópálya-matricát is vettünk, akkor a lejárat előtt értesítést kapunk, hogy ne csússzunk ki az időből. Budapesten a parkolási zónák között könnyedén tudunk majd navigálni.

 

Mi kell egy ilyen alkalmazáshoz?

Tökéletes választás például a VoxPay applikáció, amiben minden szükséges és már említett funkció megtalálható. A letöltés és a regisztráció pofonegyszerű. Előbbihez mindkét nagy alkalmazás-áruház rendelkezésre áll, utóbbi pedig könnyen megoldható egy e-mail cím vagy Facebook-fiók segítségével. Kitöltjük a számlázási adatokat, megadjuk az autó rendszámát és már csak egy fizetési módot kell választani.

Társíthatunk a profilhoz egy bankkártyát, de feltölthetjük az egyenlegünket bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással is. Ha ez megvan, akkor már nincs más hátra, mint élvezni a hatékony és modern közlekedés előnyeit.