2023.07.28. 10:24
A VoxPay applikációban Volánbuszra is lehet mobiljegyet vásárolni

Napjainkban az okostelefonnak köszönhetően több területen is könnyebben tudjuk az ügyeket elintézni, és elérhetőbbé váltak egyes szolgáltatások. A csekkeket már pár gombnyomással befizethetjük, filmeket is nézhetünk az eszközön és az online jegyvásárlás a Volánbusz járatokra is elérhetővé vált.

 

Online jegyvásárlás a Volánbusz járatokra, de miért érdemes váltani?

Az biztos, hogy a buszjegyvásárlás ma már gyerekjáték köszönhetően a folyamatosan érkező újításoknak. A tömegközlekedést az elmúlt években megreformálta a mobiljegy, ami sokkal előnyösebb, mint a hagyományos papíralapú változat. Már önmagában amiatt is, mert környezetkímélő, papírmentes a használata, készpénzre sincs szükség és egy nagy lépést tehetünk az autómentes közlekedés irányába.

Emellett a kényelem is hatalmas érv a mobiljegy mellett. Nem kell többet a sorban állással törődni, ami valóságos rémálom is lehet azok számára, akik napi szinten ingáznak települések között munka, iskola vagy más elfoglaltság miatt. A jegypénztárak, pláne csúcsidőben hajlamosak zsúfoltak lenni, így könnyedén lekéshetjük a kinézett járatot, ami miatt borulhat az egész napirendünk.

Ezt teljesen kikerülhetjük a mobiljegyeknek hála, amelyeket konkrétan bárhol és bármikor megvásárolhatjuk. Akár séta közben, ahogy a Volánbuszhoz igyekszünk, vagy még napokkal előtte az otthon kényelmében vagy egy másik utazás során. Ez már önmagában egy hatalmas előny a papíralapú jegyekhez képest.

Az érvényesítés is egyszerű folyamat, mivel csak egy QR kódot kell beolvasni a telefonunk kamerájának segítségével. A jegykezelés gyerekjáték, mivel mindent megtalálhatunk az alkalmazásban. A fizetés is automatikusan történik, sőt, többféle fizetési mód közül választhatunk.

Akár még családi jegyfizetésre is lehetőség van, ha együtt utazunk valakivel/valakikkel. A jegyvásárlások folyamatosan naplózásra kerülnek, így minden hónap végén egyszerűen visszanézhetjük, hogy mégis mennyit költöttünk tömegközlekedésre az adott időszakban. Az utazástervezésnek köszönhetően pedig pár gombnyomással megtervezhetjük az egész utat. Érdemes a témában híreket, újdonságokat olvasni.

 

Az online jegyvásárlás a Volánbusz járatokra egyszerűen megoldható

Nincs másra szükség, csak egy alkalmazásra, amit feltelepíthetünk az okostelefonra. Ha ez megvan, jöhet a regisztráció, amihez általában egy e-mail címre vagy a Google/Facebook fiók valamelyikére lesz szükség. Itt még megadjuk a számlázási adatokat, valamint egy fizetési módot is kiválasztunk.

Társíthatunk a profilhoz egy bankkártyát is, vagy feltölthetjük az egyenlegünket banki utalással, bankkártyás fizetéssel. Az utalásnál érdemes odafigyelni arra, hogy legalább 5-10 perc a könyvelés banki nyitvatartási időben. Ha azon kívül történik a tranzakció, akkor a következő munkanapon fog megjelenni az összeg az applikációban. Ezt jobb ha belekalkuláljuk, ha éppen a buszhoz sietünk.

 

Melyik alkalmazást válasszuk?

Az egyik legjobb választás a piacon a VoxPay applikáció, ami sokkal többet nyújt, mint egy online jegyautomata. Megtalálható benne minden olyan funkció, amire az utazások során szükség lehet. Utazástervezés, naplózás, gyors jegykezelés, egyszerű vásárlás és regisztráció. A Google Play és az AppStore áruházakban is egyaránt elérhető, így minden okostelefonra nyugodtan, gond nélkül fel lehet telepíteni.

Aki eddig még nem próbálta a mobiljegyek nyújtotta előnyöket, azoknak kifejezetten ajánlott minél hamarabb kipróbálni ezt a lehetőséget.