2023.05.22. 12:57
Közlekedési mobiljegy vásárlás applikációban

Egyre inkább érdemes manapság a tömegközlekedést választani, különösen igaz ez a fővárosra, mivel egyre jobban nő az autók száma az utakon, így napról napra nehezebb eljutni A pontból B pontba. Természetesen vannak megoldások, mint például a mobilos buszjegyvásárlás, amit különböző applikációkon keresztül tehetünk meg.

 

A buszjegyvásárlás mobilon is megoldható, de mi kell hozzá?

A buszjegyvásárlás az okos mobiljegynek nagyon egyszerű, de néhány dolgot érdemes szem előtt tartani. Először is szükség van egy okostelefonra és aktív mobilinternetre vagy WiFi kapcsolatra. Ezután le kell tölteni a megfelelő alkalmazást, például a VoxPay applikációt. Mind az AppStore-ban, mind a Google Play áruházban egyaránt elérhető, a letöltés után következhet a regisztráció folyamata.

A regisztráció során három opció közül választhatunk, ezek az e-mail cím regisztráció, a Google-fiók és a Facebook-fiók. Az utolsó lépés a regisztrált felhasználó bankkártyához kapcsolása, de ha ezt a lehetőséget nem szeretnénk használni, akkor banki átutalással is feltölthetjük a számlát. Ez banki nyitvatartási időben mindössze 5-10 perc alatt meg is történik, fontos azonban tudni, hogy azon kívül csak a következő napon jelenik meg az összeg az egyenlegen. Ezt mindenképpen tartsuk észben, ha éppen a következő napi utazást tervezzük!

 

Az egész családnak környezetbarát megoldást jelent

Akár az egész családnak is vásárolhatunk jegyet - ehhez mindössze a regisztrált felhasználónkra és az applikációra van szükség. A mobiljegyek másik fontos előnye, hogy a hagyományos papírjegyek teljesen megkerülhetőek. Sokkal kisebb lesz az ökológiai lábnyomunk, és hozzájárulhatunk a környezet védelméhez. Ez azt is jelenti, hogy minden tranzakció során kevesebb (pontosabban nulla) érintkezés történik, aminek az előnyeire a pandémia is rámutatott. Tippeket és tanácsokat érdemes olvasni még a mobiljegyek használatáról.

 

Miért egyszerűbb így a buszjegyvásárlás?

A mobiltelefonos applikációkról köztudott, hogy sokkal hatékonyabbak és kényelmesebbek, mint a hagyományos módszerek. A mobiljegyek mellett a legjobb példa erre a csekkek befizetése. Nem kell többé hosszú, néha akár órákig tartó időt szánni a különböző helyek felkutatására, ahol jegyet lehet venni, mivel ezekben az alkalmazásokban minden megtalálható, amire szükségünk van az utazáshoz. 

Az applikációkkal akkor és ott vásárolhatunk jegyet, amikor és ahol csak akarunk. Akár napokkal előtte vagy hétvégén is megtervezhetjük és beszerezhetjük az összes jegyet a következő hétre, de még pár perccel az indulás előtt is van erre lehetőségünk. Ezt a hagyományos papírjegyekkel szinte lehetetlen megcsinálni. A további kényelem érdekében a mobiljegyek QR-kódokkal érvényesíthetők, amelyek a tömegközlekedési eszközök ajtóin és a vezetőülés mellett találhatók.

A jegyek kezelése is egyszerű: könnyen áttekinthető, hogy hány érvényes, felhasznált vagy esetleg lejárt határidejű jegy található az alkalmazásban. Fontos azt is tudni, hogy egy ilyen applikáció sokkal többet tud nyújtani, mint a hagyományos vagy az automatás buszjegyvásárlás: visszanézhetjük az egész havi költéseinket, értesülhetünk a közlekedési hírekről, járatmódosításokról, továbbá az egész utazásunkat megtervezhetjük.

Ha eddig nem tettük, mindenképpen érdemes kipróbálni ezt az újdonságot. Ehhez az egyik legjobb megoldás a VoxPay applikáció, ami könnyedén telepíthető és használható bármely okostelefonon.