2023.04.14. 09:48
Menetjegy online vásárlása applikációval

A korszerűbb megoldások használata az elmúlt években felgyorsult Magyarországon. A világjárvány rávilágított az infrastrukturális innováció szükségességére, és ebben az időszakban kezdtek széles körben elterjedni az okostelefonok használatát igénylő módszerek. Az egyik legjelentősebb változás például a menetjegy online vásárlása lett, amivel a mindennapokat sikerült megkönnyíteni.

 

Miért jobb a menetjegy online vásárlása, mint a hagyományos módszer?

A mobiljegyek ma a tömegközlekedés egyik legmodernebb megoldását jelentik. A digitális menetjegyek városon belüli és városok közötti utazásra egyaránt használhatók. Szinte minden tekintetben jobbak, mint a hagyományos megoldások. Mindenekelőtt kényelmesebb: nem kell sorban állni a buszpályaudvaron, ami különösen frusztráló lehet csúcsidőben, amikor csak egy jegypénztár van nyitva. Ez az egyik legkellemetlenebb érzés, pláne, ha még azt is végig kell nézni, hogy előttünk megy el a várt busz vagy villamos. Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, mikor csak pár percünk van elérni a következő járatot, ilyenkor elengedhetetlen az, hogy mindig kéznél legyen a szükséges jegy.

A mobiljegyekkel megspórolhatjuk a jegypénztárban történő vásárlás fáradalmait. Akár már előző nap, a buszmegállóhoz sétálva vagy tévénézés közben is megvehetjük a kívánt jegyeket. Valójában az egész folyamat kevesebb, mint egy-két percet vesz igénybe. Bármikor és bármilyen helyzetben megtörténhet a tranzakció, nincs semmilyen nyitvatartáshoz kötve. Magán a vásárláson kívül a jegy kezelése is sokkal egyszerűbbé vált. Felszálláskor a busz ajtaján (vagy a sofőr mellett) elhelyezett QR-kód segítségével könnyen érvényesíthetjük a jegyet. Nem kell többet bajlódni a papírjegyekkel, amelyek könnyedén meg tudnak sérülni.

 

Környezetbarát, és mindent megtalálhatunk egy helyen

A digitális jegyek még több előnnyel járnak, ezért érdemes elolvasni az ezzel kapcsolatos tippjeinket és tanácsainkat. Ezek egyike a fenntarthatóság. Mivel teljesen papírmentesek, a környezetet is kevésbé terheljük velük, valamint a jegyvásárlás-jegyérvényesítés érintkezésmentes lehet. A mobiljegy egy új lépés az autó nélküli mindennapok felé, és fontos szerepet játszik a tömegközlekedés népszerűsítésében.

Természetesen a mobiljegyek vásárlásához, használatához és tárolásához a VoxPay alkalmazás szükséges, de a legtöbb esetben sokkal több funkciót kínál, mint egy jegyautomata. A gyors jegyvásárlás mellett számos fizetési lehetőséget nyújt, és családok számára is használható. Minden egyes tranzakciót rögzít is, így minden hónap végén át tudjuk nézni, hogy pontosan mennyit költöttünk tömegközlekedésre.

 

Mire van szükség a digitális jegy használatához?

Mint már említettük, szükség van egy okostelefonra, aktív internet-hozzáférésre és egy olyan alkalmazásra, mint például a VoxPay applikáció. Az alkalmazás letölthető az AppStore-ból vagy a Google Play-ből, majd jöhet a regisztráció. Elég egy e-mail cím, de használhatunk Facebook- vagy Google-fiókot is.

A regisztrációt követően egy bankkártyát kell összekapcsolni a számlával, de ha ez nem kényelmes, akkor szintén bankkártyával vagy banki átutalással is feltölthetjük az egyenleget. Fontos tudni, hogy 5-10 percig tart, amíg a banki átutalás megérkezik a fiókunkba, ami függ attól is, hogy a bank éppen nyitva van-e. Ellenkező esetben a pénz másnap érkezik meg. A modern megoldásokat érdemes minél hamarabb alkalmazni a mindennapokban.