2020.05.26. 18:09
VoxPay Volán mobiljegy

Távolságtartás, maszk és a lehető legkevesebb érintkezés - ezeket kell betartania annak, aki szeretné minimumra szorítani a megfertőződés kockázatát a mindennapokban. Aki kénytelen buszra, villamosra vagy metróra szállni, annak a mobiljegy, melyet otthonról megvásárolhat, komoly segítséget nyújt.

 

Érintésmentes

Vagyis, ha egészen pontosan szeretnénk fogalmazni, akkor csak a saját mobilt kell megérinteni. Azok, akik a VoxPay applikációt használják könnyen, otthonról vagy a megálló felé sétálva is megvehetik a bérletüket vagy jegyeiket. Nem kell sorban állni, nem kell készpénzt használni, de még PIN kódot beütni sem a mobiljegy beszerzéséhez. Vagyis aki ezt a megoldást választja, jegyvásárlás közben egészen biztosan nem fog megfertőződni.

 

Biztonságos

A mobiljegy vagy bérlet esetén nehéz elfelejteni, hogy mikor jár le, hiszen a VoxPay applikáció ezt helyettünk figyeli. Ennél talán csak elhagyni vagy otthon felejteni nehezebb az így megváltott jegyeket, hiszen csak a telefonunkkal együtt veszíthetjük el, de az alkalmazásban létrehozott fiókban ekkor is elérhető. Vagyis csak akkor nincs kéznél a bérlet, ha a telefon is otthon maradt, ami sokkal ritkább, mint az, hogy a papír bérletet elkeveri valaki. A mobiljegy a feledékenyek életét biztosan nagyban megkönnyíti. 

A telefonon lévő elhagyhatatlansága előny az ellenőrzésnél is, hiszen a VoxPay applikáció egyetlen gomb megnyomásával a képernyőre varázsolja az utazásra jogosító mobiljegyet vagy bérletet, amit így nem kell keresgélni.

 

Környezetbarát

Nemcsak a használónak jobb, hanem a bolygónak is. Mivel a mobiljegy a mobilon van, ezért sem annak ellenőrzéséhez, se megváltásához nincs szükség egyetlen darab papírra sem. A papírmentes vásárlással időt takarítunk meg, csökkenthetjük a keletkező hulladék mennyiségét és mégis kényelmesebben vehetjük meg a tömegközlekedéshez szükséges mobiljegyet vagy bérletet. 

 

Tippek a tömegközlekedéshez

A mobiljegy vásárlása és használata már csökkenti a megfertőződés veszélyét, de ez még csak a kezdet. Érdemes még néhány óvintézkedést megtenni, hogy nagyobb biztonságban utazhassunk. 

A maszk viselése kötelező, ha mindenki viseli, akkor mindenki védve van. Nem kényelmes, ám nagyon egyszerű módja a védekezésnek. Arra azonban ügyelni kell, hogy a maszkot ne fogdossuk és igazgassuk. Ez esetben ugyanis a kézről a kórokozók átvándorolhatnak a szembe, orrba. 

Kesztyű vagy kézfertőtlenítő is jól jön a buszozáshoz. Leszállás után egy alapos kéztisztítással megszabadulhatunk a kapaszkodókon, üléseken lévő mikroorganizmusoktól. 

Tömegközlekedni tömeg nélkül jobb. Vagyis annak, aki megteheti érdemes utazásait olyan idősávba tenni, amikor kevesebben vannak a járműveken, így könnyebben betartható a védőtávolság és kisebb az esély, hogy olyannak akadunk össze, aki hordozza a koronavírust.