2022.09.05. 16:05
Drágult a parkolás a fővárosban! Itt a kalkulátor, amely megmutatja a parkolási díjak változását!

Szeptember 5-től lépett életbe az új parkolási rend a fővárosban, amely a zónák leegyszerűsítése mellett jelentős drágulást is hozott.  Nemcsak a parkolási óradíj emelkedett, hanem több tarifasávban a fizetett parkolási időtartam is. Például a Belvárosban az eddig 20:00 óra helyett az időtartam  22:00-ig tart. Fontos tudnunk azt is, hogy az áremelést nem csupán az infláció követés indokolja, hanem az a megfontolás is, hogy a magasabb díjak - az egyre romló budapesti parkolási helyzetben - több szabad parkolóhelyet eredményezhetnek.   

 

De mennyi az annyi és mik az új zónakódok? Online parkolási kalkulátorunkkal mutatjuk a változásokat! 

A kalkulátor használatával néhány kattintással gyorsan és könnyedén lekérdezhetők az információk, amely a változásokat érintik. Nincs más dolgunk mint kiválasztani a régi zónakódot és megadni a szokásos parkolásunk időintervallumát.  

A kalkuláció eredményével pontos összehasonlítási képet kaphatunk az eddigi és az új zónák díjáról, új fizetési időszakokról, valamint a drágulás konkrét mértékéről is. Az egyik legnagyobb változás a 9. Kerületi zónában érzékelhető: a kitolódott parkolási időszak miatt összesen 6650 Ft-al nőhet a parkolási díjunk az új zónában. 

Jó hír, a VoxPay applikáció automatikusan átállt az új zónatípusokra, így nincs más dolgunk, mint engedélyezni a GPS alapú helymeghatározást, a megfelelő zónát az applikáció automatikusan kiválasztja.  A VoxPay app használatával ezáltal elkerülhetők a zónatévesztések, a feleslegesen, előre megvásárolt órák, és a bírságok is.