2024.04.04. 09:45
Volánbuszjegy előnyei

A hazánkban már ikonikussá vált Volánbuszokat mindenki ismeri, ezekkel a járművekkel találkozhatunk a kisebb falvakban, városokban. Az alábbiakban hozunk néhány hasznos tippet a volánbuszjegy beszerzése, használata kapcsán. 

 

Mikor jelent megfelelő alternatívát a buszos közlekedés?

Amennyiben rendelkezünk a megfelelő volánbuszjeggyel, akkor egyszerűen eljuthatunk bármelyik hazai településre. Egy menetjegy megvásárlásával 3144 települést célozhatunk meg, ugyanakkor 62 település esetében a helyi közlekedés is igénybe vehető busszal.

A jegytípusok és jegyárak kapcsán rengeteg hasznos információt olvashatunk, érdemes rendszeresen tájékozódni, hogy mindig naprakészek legyünk.

A helyközi buszközlekedés kiváló alternatíva lehet számunkra, amennyiben adott településen megfelelően kiépített a buszhálózat, nem beszélve a folyamatosan emelkedő üzemanyagárakról, így ebből a szempontból is kedvezőbb választás lehet a busszal történő tömegközlekedés. És még nem említettük az autópályadíjakat, amelyek szintén emelnének az utazási kiadásainkon, ha autóval indulnánk el.

Szintén megfontolandó a tömegközlekedés ezen formája, ha csökkentenénk a környezeti terhelésünket, itt jegyeznénk meg azt is, hogy lehetőségünk van a papír formájú volánbuszjegyek helyett elektronikus formában megvásárolni őket.

 

Hogyan vegyük meg a volánbuszjegyet?

Az okos mobiljegy egy kiváló alternatíva a papíralapú helyett, ezáltal ugyanis több szempontból is nyerhetünk. Egyrészt a mobiljegy egy környezetbarát megoldásnak számít, másrészt sokkal nagyobb szabadságot kapunk a beszerzése kapcsán is. Nem szükséges elmenni az automatákhoz, jegypénztárakhoz, bárhol, bármikor megvásárolhatjuk, méghozzá az okostelefonunknak és a sokoldalú mobilappnak köszönhetően. Így elfelejthetjük a hosszas sorban állást, és egy jóval kényelmesebb módon juthatunk hozzá a buszjegyünkhöz.

A menetjegyek elektronikus úton történő beszerzéséhez a VoxPay appot kell csupán letöltenünk okoseszközünkre, majd a regisztrációt követően azonnal használhatjuk az összes hasznos funkcióját. A nyilvánvaló előnyein túl amiatt is megéri ezen a módon vásárolnunk, mert így nyomon követhetjük az utazással kapcsolatos kiadásainkat is. 

 

Volánbuszjeggyel milyen közlekedési eszközt vehetünk igénybe?

Volánbusz menetjeggyel nem csupán busszal, hanem HÉV-vel, illetve vonattal is utazhatunk, ugyanis a tarifaközösség megvalósulásával a MÁV-Volán-csoport valamennyi járművét, például helyközi buszokat, GYSEV járatait, vonatot, HÉV-et is igénybe vehetünk.

A közlekedési mobiljegy egy olyan modern megoldást jelent, amely illeszkedik a mai elvárásainkhoz, valamint összhangban van a technológiai fejlődés és az okostelefonos applikációk térnyerésével.

A VoxPay app tehát egy gyors és kényelmes módot kínál a volánbuszjegy megvásárlására, ráadásul fizethetünk többféleképpen is, bankkártyával, illetve belső egyenlegünkkel egyaránt. Naprakészek lehetünk az aktuális változásokkal kapcsolatban, rengeteg hasznos információt kaphatunk az alkalmazást használva.

Kétségtelen, hogy idővel egyre nagyobb fókusz helyeződik a jellegzetes sárga buszokra, hiszen a környezetünk védelme érdekében nem mindegy, hogy mikor és hányszor vesszük majd elő az autónkat. Nem mellesleg anyagi megfontolásból is kedvezőbb alternatíva lehet a volánbuszos járatok igénybevétele.