2023.11.29. 13:15
Új fizetős parkolási zónák

A Fővárosi Közgyűlés a parkolási övezetekkel kapcsolatos javaslatokról tartott ülésén az alábbi pontok kerültek napirendre, amelyek jelentős változást jelentenek több budapesti kerület parkolási övezeteire vonatkozólag.  

 

Az érintett kerületek 

  • A IX. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Vágóhíd utca – Üllői út Könyves Kálmán Körút – Soroksári út által határolt területtel. 
  • A XI. kerületben az Őrmezői térség „D” várakozási övezetből „C” övezetbe kerül, a várakozási idő 3 órában történő maximalizálása érdekében. Továbbá a Hegyalja út- Budaörsi út – Zólyom köz – Zólyomi út – Radvány utca – Breznó köz által határolt terület – beleértve a határoló utakat is- továbbá a Nedecvár utca, Breznó köz és a Muskotály utca teljes hossza bekerül „C” várakozási övezetbe, 
  • A XII. kerületi 9814/9 hrsz.-ú ingatlan (Istenhegyi út – Németvölgyi út találkozásánál) átkerül „B” várakozásiövezetből „A” övezetbe. 
  • A XIV. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Csömöri út – Rákospatak u.– Vezér u.– Egressy út – Lőcsei út – Szugló u. – Fűrész u. – Bosnyák u. – Lőcsei út – Csömöri út által határolt területtel, valamint az Örs vezér tér 11-20. mögötti terület is fizető lesz. 

 

Indoklások 

A módosítási kérelmek az egyes kerületi önkormányzatoktól érkeztek és november 29-én döntöttek róla. A két budai és két pesti kerületben történő jelentős változások indoklása, hogy az adott kerületekben a helyi lakosok a P+R parkolók miatt nehezen tudják megoldani a parkolást, így ez a lakosok érdekeit szolgálja.  

 

Menj biztosra! 

A folyamatos változásokat, parkolási zónákat és díjaikat nehéz lehet követni, a büntetések elkerülése érdekében pedig érdemes kipróbálni több alternatív parkolási lehetőséget. Erre kiváló lehet a VoxPay alkalmazás, amely segítségével GPS felhasználásával egyszerűen elindíthatod, leállíthatod és meg is hosszabbíthatod a parkolásodat. Lehetőséged van bankkártyával parkolni az alkalmazáson belül, vagy fel is töltheted a VoxPay egyenlegedet. Válaszd az egyszerűséget és parkolj büntetések nélkül!