2024.04.02. 10:55
Parkolás Widget és Live Activity

Parkolj könnyedén egy kattintással! A VoxPay applikáción belül a Parkolás szolgáltatáshoz kapcsolódóan új kényelmi funkciót vezettünk be: a Widget és a Live Activity, aminek köszönhetően akár már csupán egy kattintás a parkolás indítása. A funkciók eléréséhez azonban az applikáció frissítése szükséges! 

A VoxPay alkalmazásban eddig is könnyedén parkolhattunk a GPS funkciónak köszönhetően, azonban a Widget és Live Activity funkció már lehetővé teszi azt is, hogy a parkolás indítása és leállítása csupán egy gombnyomás legyen. Mit jelent ez pontosan? Cikkünkből kiderül. 

 

Ezért használd a parkolás Widget és Live Activity funkciót 

Röviden: a parkolás még gyorsabb és egyszerűbb. 
Hosszabban: 
●    Egy gombnyomással elérhető a parkolás indítása és leállítása. 
●    A visszaszámláló funkcióval pontosan nyomon követhetjük, mennyi idő van még hátra a parkolásunkból. 
●    Nem kell folyton útközben ellenőriznünk, hogy hol tart a parkolásunk. 
●    Elkerülhetjük, hogy feleslegesen fizessünk a parkolásért, hiszen meg sem kell nyitnunk a telefonunkat ahhoz, hogy lássuk, van-e éppen folyamatban parkolásunk.
●    Ellenőrizhetjük a zónakódot és a rendszámot is anélkül, hogy megnyitnánk az alkalmazást.
●    Parkolást is könnyedén hosszabíthatunk. 

 

Mi a parkolás Widget funkció?

A parkolás Widget a telefon kezdőképernyőjén jelenik meg és rákkattintva továbbvezet az applikáció parkolás oldalára. Így nem kell az applikációs ikonok között keresgélnünk a VoxPayt, illetve az alkalmazáson belül a parkolást, hiszen a Widget rögtön átvezet minket. 

A Widget fő célja, hogy egy gombnyomással elérhessük a funkciót, időt spórolva, illetve hogy visszajelzést kapjunk a parkolási szolgáltatás aktuális állapotáról. 

A parkolás Widget folyamatban lévő parkolás esetén tartalmazza
●    a visszaszámlálót, így ellenőrizni tudjuk, hol tart a parkolásunk,
●    a zónakódot, valamint
●    az autó rendszámát. 

 

Hogyan tudjuk telepíteni és használni a Widgetet? 

A Widget nem jelenik meg automatikusan a telefonunkon a VoxPay applikáció letöltésével, hanem külön telepíteni kell azt. Ez a folyamat Androidon és iOS-en máshogyan végezhető, valamint külsőben is van néhány eltérés a két Widget között, azonban kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a lehető legnagyobb szinkronitást alakítsuk ki. 

●    iOS-nél a kezdőképernyőn a plusz jelnél rányomva, a keresőbe beírva található meg a parkolás Widget. Ha rákattintunk, azonnal a főképernyőre helyezi, onnan pedig áthelyezhető bárhova a képernyőn.
●    Androidnál a kezdőképernyőt hosszan nyomva a “Widget hozzáadása” gombra koppintva tudjuk hozzáadni a Widgetet, majd ezt is bárhova áthelyezhetjük. 

Parkolás Widget és Live Activity

Mi az a Live Activity funkció és hogyan tudjuk használni? 

A Live Activity a zárolási képernyőn megjelenő értesítés, aminek köszönhetően nem kell feloldanunk a telefonunkat ahhoz, hogy lássuk a folyamatban lévő parkolásunkat. 

A Live Activityt nem kell külön telepíteni, automatikusan megjelenik, ha parkolást indítunk. Ezt a funkciót a zárolt képernyőn ki tudjuk kapcsolni, amennyiben nem szeretnénk használni, de ha újabb parkolást indítunk, újra megjelenik. 

A Live Activity tartalmazza 
●    a visszaszámlálót, így látjuk, hogy mennyi van még vissza a parkolásunkból,
●    az autónk rendszámát,
●    valamint a zónakódot. 


Használd te is a VoxPayt parkolásodhoz! Közlekedj könnyedén, közlekedj velünk mindennap!