2024.01.12. 09:19
Egyszerű mobilparkolás a VoxPay appal

Hányszor történt meg veled, hogy hosszú perceken át köröztél egy belvárosi háztömb körül, de nem találtál üres parkolóhelyet? Amikor végre mégis lett szabad hely, hányszor kellett keresgélni a parkolóórát, majd utána az aprópénzt a pénztárcádban? Végül pedig, hányszor kellett megszakítanod egy találkozót amiatt, mert lejárt a parkolási időd? Ha e szituációk közül, akár egy is megtörtént már veled, a parkolás mobillal a te életed is megkönnyítheti.

 

VoxPay: parkolás mobillal egyszerűen és gyorsan

A VoxPay alkalmazás egy olyan applikáció, melynek segítségével a parkolás teljes folyamatát egy kézben tarthatod. Ha megtaláltad a számodra megfelelő parkolóhelyet, négyféle lehetőséged van a parkolás megkezdésére. Az első, hogy GPS jel segítségével az applikáció egy térképen meghatározza számodra a gépkocsit helyzetét és megmutatja a hozzá tartozó zónakódot. Amennyiben valamilyen oknál fogva a GPS rossz helyre mutatna, lehetőséged van manuálisan beállítani a térképen az autó valós földrajzi helyzetét.

Amennyiben ismerjük a zónakódot, ahol állunk, egyszerűbb dolgunk van, csak be kell írnunk a kódot az applikációba és már indíthatjuk is a parkolást. Az alkalmazásban a GPS alapú helymeghatározáson felül lehetőség van Telefonos vagy SMS parkolás is indítani. Ez szintén az appon belül elérhető a Parkolás menüpontban, amely által egy gombnyomással indítható a parkolás Hívás indítással vagy SMS küldéssel.

 

Kényelmi szolgáltatások a VoxPay applikációban

A legpraktikusabb extra szolgáltatás, amit a fejlesztőknek köszönhetünk a “Hol parkolok?” funkció. A nagy parkolók használata esetén előfordulhat, hogy csak nehezen tudjuk megtalálni gépjárművünket. A funkció bekapcsolásával, térkép alapján az alkalmazás elvezet a parkoló autónkhoz.

Szintén praktikus az “elfelejtett parkolás leállítás figyelmeztetés” funkció. Ennek lényege, hogy az alkalmazás érzékeli, ha a megadott parkolási időnk lejárt, és erről figyelmeztetést küld a részünkre. Ezzel elkerülhetjük, hogy feledékenységünk okán később esetleg bírságot kelljen fizetnünk. 

Ha többször intézzük a parkolást mobillal ugyanott, akkor ezeknek a parkolóhelyeknek a zónakódjai az alkamazásban a kedvencek között eltárolhatók, így a parkolás megkezdésekor pár gombnyomással könnyen előhívhatók. 

 

Hogyan kezdjünk hozzá?

A VoxPay alkalmazás az AppleStore és a Google Play áruházakból egyaránt letöthető. A telepítés után egy rövid regisztráció következik, ehhez csak egy létező e-mail címre vagy aktív Google fiókra lesz szükséged. Ezután hozzá kell rendelned rendszám segítségével az autódat az applikációhoz. Természetesen lehetőség van  több gépjárművet, illetve rendszámot is regisztrálni. 

A fizetés az alkalmazásban vezetett egyenlegről is intézhető, ehhez egy bankkártyát kell az applikációhoz rendelened, ami lehet Visa, Maestro vagy akár American Express kártya is. A kártyáról tudod a VoxPay egyenlegedet feltölteni. Az alkalmazás minden tranzakciót naplóz, így parkolási költségeidet mindig nyomon tudod követni.

Az alkalmazást akkor is tudod használni, ha több telefonod van. Második telefon esetében a regisztráláskor megadott e-mail címmel és jelszóval tudsz belépni, majd az alkalmazás beszinkronizálja a fiókhoz tartozó profilt - és ezt követően ugyanúgy használhatót a VoxPay-t, mint a korábbi telefonodon.

A cikk elején leírt szituációkra visszatérve, a VoxPay üres belvárosi parkolóhelyet ugyan nem tud biztosítani számodra, de azonkívül gyorssá, egyszerűvé és kényelmessé tesz minden parkolással kapcsolatos teendőt.