2024.03.28. 17:00
Éves autópálya-matrica

Komoly jelentőséggel bír az éves utazási költségeink megtervezésénél, hogy milyen gyakran vesszük igénybe az autópályákat, ugyanis sok esetben az éves autópálya-matrica bizonyulhat a legjobb döntésnek. 

Szintén lényeges kérdés továbbá az is, hogy milyen módon szeretnénk ehhez hozzájutni. Bár egyre többen ismerik, és használják a modern mobilapplikációkat, amelyek rengeteg könnyebbséget jelentenek a mindennapok során, mégis akadnak olyanok, akik nem tudják, hogy ezen a módon is beszerezhetjük a szükséges autópálya-matricát.

 

Éves országos vagy megyei?

Az autópálya-matricák kapcsán a weboldalunkon is rengeteg hasznos információ olvasható, például hogy milyen típusok érhetők el, illetve mennyibe kerülnek. Kétségtelen, hogy akik sokat utaznak munkájukból adódóan, és szeretnék a lehető legrövidebb útszakaszokat igénybe venni, azoknak be kell szerezniük az általuk vezetett járműnek megfelelő matricatípust. Például a D1 díjkategóriába tartoznak a legfeljebb 7 személy szállítására alkalmas járművek, U-ba pedig a pótkocsival rendelkezők.

Az éves országos matrica korlátlanul használható az összes fizetős útszakaszon, de vajon mikor éri meg ezt választani? Egyszerűen eldönthetjük, ha például a hagyományos típusokkal, vagy megyei matricákkal túlléptük a 30-35 ezer forintot, úgy érdemesebb az éves országos mellett dönteni.

Szerencsére a beszerzése is pillanatok alatt megoldható, az általunk kínált VoxPay alkalmazással könnyen megvásárolható. Így helyszíntől, időtől függetlenül akármikor hozzájuthatunk, nem szükséges sorban állás, csupán az okostelefonunk és a letöltött applikáció.

Míg a megyei típusok csupán adott területen érvényesek, addig az országos éves autópálya-matrica korlátlanul használható hazánk minden fizetős szakaszán. Természetesen, ha adott vármegyén belül utazunk kizárólag, akkor elegendő lehet számunkra az éves megyei is.

 

Miért VoxPay appon keresztül vegyünk éves autópálya-matricát?

Nagyobb fokú szabadságot kínál, ugyanis lehetővé teszi, hogy bármikor, bárhol beszerezzük a matricát, akár a kanapénkon ülve, a reggeli kávénk elfogyasztásakor. Ehhez nem is kell mást tenni, mint telepíteni az okoseszközünkre, majd regisztrálni, és máris igénybe vehetjük az összes hasznos funkcióját. Általa könnyebben nyomon követhetjük az utazással kapcsolatos kiadásainkat, ráadásul a matrica lejáratának közeledtével emlékeztetőt is kapunk, így semmiképpen sem fordul elő, hogy lejárttal indulunk útnak.

Legnagyobb előnye, hogy nem kell személyesen sehová érte mennünk, kényelmesen, online megvásárolhatjuk az alkalmazással. A fizetés is többféle módon történhet, használhatjuk bankkártyánkat, illetve feltölthetjük belső egyenlegünket is. 

Érdemes mindig figyelemmel kísérni az autópálya-matricákkal kapcsolatos információkat, hogy naprakészek legyünk. Szerencsére ebben is segítségünkre lehet az app.

 

Érvek az éves autópálya-matrica mellett

Egyrészt optimalizálhatjuk költségeinket, azaz faraghatunk utazási kiadásainkból, másrészt igényeinkre, utazási szokásainkra, útvonalainkra szabottan kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet, országosat vagy megyeit. Egyszerűbben megtervezhetjük az utazásainkat, gyorsabban, gördülékenyebben haladhatunk. 

Ez egy kényelmes és költséghatékony módja az autópálya-használatnak, amely által szabadabban tervezhetünk.