2024.03.05. 14:23
Mobilparkolás

A rohamos technológiai fejlődésnek és a rendkívül hasznos mobilapplikációknak hála, a legtöbb hétköznapi tevékenységet könnyedén, gördülékenyen intézhetjük. Manapság már nemcsak a csekkbefizetést oldhatjuk meg az okoseszközünk segítségével, hanem a közterületi parkolás is pofonegyszerűvé válhat.

Napjainkban egyre kevesebben keresgélnek parkolóórákat, hiszen eleve rugalmasabb megoldásokra vágynak, noha a mobilparkolásnak nem csupán ez az egy előnye van.

 

A mobilparkolás előnyei

Az általunk kínált Voxpay app fontos szerepet játszik a városi közterületi parkolás egyszerűsítésében. Az igénybe vételével jelentős mennyiségű időt spórolhatunk, ugyanis a mobilalkalmazás hozzájárul a közlekedési folyamatok optimalizálásához is. A fővárosi parkolás rengeteg kihívás elé állíthat minket, a szűk utcák, a korlátozott parkolóhelyek, a nagy forgalom, mind megnehezíti a dolgunkat. A zsúfoltság ugyanakkor a gyalogos és az autós közlekedésben is hátráltató tényező, elég megnézni a járdák mentén leparkolt járműveket. 

A VoxPay messze kiemelkedik a mobilalkalmazások közül, hiszen a parkolás egészen más oldalát ismerhetjük meg, pontosan tájékozódhatunk, hogy melyik parkolózónában vagyunk, ezáltal a zónakód alapján el is indíthatjuk a parkolást. A GPS koordináták szerinti helymeghatározás mellett az alkalmazás lehetőséget biztosít a manuális korrekcióra is, ez a GPS jel pontatlansága miatt szükségessé válhat. 

Emellett a parkolás helyét zónakóddal is megadhatjuk, és a kedvenc helyeinket eltárolhatjuk az alkalmazásban a későbbi könnyebb elérés érdekében. Akik viszont jobban kedvelik a hagyományosabb módszereket, az appon keresztül sms küldésével vagy hívással is indítható, illetve leállítható a parkolás.

 

Rengeteg kényelmi funkció elérhető

A legtöbbünkkel már megesett, hogy nehezen találtuk meg az autónkat. Az app az efféle esetekre is megoldást kínál. A “Hol parkolok?” funkciót bekapcsolva az alkalmazás elnavigál minket a járműhöz. Szintén nagyon hasznos az “elfelejtett parkolás leállítás” figyelmeztetési funkció, ezáltal ugyanis értesítést kapunk a lejárt időtartamról. Így kizárólag a tényleges parkolási időért kell fizetnünk, hiszen ha el is felejtenénk, a jelzésnek köszönhetően gyorsan korrigálhatjuk a problémát.

Lehetőségünk nyílik több felhasználó parkolásának menedzselésére is, így akár a céges flotta használatra is bevethető. Könnyebbséget ad a fizetés során is, hiszen a parkolóórák keresése helyett, legyünk bárhol, az appon keresztül bankkártyával vagy a feltöltött belső egyenlegünkkel is fizethetünk. Érdemes rendszeresen tájékozódni weboldalunk hírek menüpontjában, hiszen itt a legtöbb újdonság, fontos közlemény elérhető.

 

A közterületi parkolás nehézségei

A fővárosban szinte már sehol sem lehet ingyen parkolni, de nem csupán ez okozza a nehézséget, hanem az is, hogy viszonylag kevés hely áll rendelkezésünkre, miközben az autók mennyisége egyre növekszik. 

Láthatjuk, hogy a hagyományos módon intézett parkolás manapság már csak nagyon körülményesen oldható meg. A fenti gondok nem fognak egy csapásra megszűnni, de tehetünk azért, hogy mi magunk hatékonyabbak, eredményesebbek legyünk a parkolás terén, méghozzá a VoxPay alkalmazás által, melynek letöltési linkje a weboldalunk főoldalán is megtalálható. 

A mai kor kívánalmaihoz egyértelműen úgy lehet alkalmazkodni, ha igénybe vesszük a praktikus mobilapplikációt. A közterületi parkolás jelentősen egyszerűsödhet, ráadásul az ezzel kapcsolatos kiadásainkat is átláthatóan nyomon követhetjük.