2023.08.16. 12:27
Közlekedj augusztus 20-án is a VoxPay applikáció segítségével

Idén augusztus 18-20. között rendezik meg a Szent István Napi programsorozatot, amelyen ingyenes programok várják a látogatókat. Több mint 20 rendezvényhelyszín és több mint 100 program várja az érdeklődőket egész hétvégén, amelyek a gasztronómián, a történelmi korszakokon, a kulturális eseményeken és a különböző zenei stílusokon keresztül vezethetnek végig bennünket egy csodálatos utazáson és nyújtanak lehetőséget arra, hogy felfedezzük és megismerjük Budapest történelmét és örökségét. 

Ha te is Budapesten ünnepelnéd Magyarország születésnapját, megmutatjuk, hogy milyen programok várnak és tanácsokat adunk, hogy mégis hogyan érdemes közlekedni a hétvége során.

 

Közlekedj okosan!

A programok sokszínűsége és a helyszínek közötti távolságok miatt úgy gondolhatod, hogy autóval egyszerűbb dolgod lesz, hiszen a parkolás is ingyenes. Azonban a lezárások miatt (és persze az olcsóbb sör miatt is), javasoljuk, hogy a helyszínek közötti útvonal megtételéhez inkább válaszd a tömegközlekedést, elkerülve hogy órákig állj a dugóban, így lemaradva a kívánt eseményről. 

Ne feledd, hogy szükséged lesz tömegközlekedési jegyre vagy bérletre, enélkül megbüntethetnek. A büntetések elkerülése, a jegyeid nyomonkövetése és a sorban állás elkerülése érdekében használd a VoxPay appot, ahol a fizetés egyszerű és biztonságos, továbbá biztos nem maradsz le az érkező buszról és még az utazásodat is megtervezheted. 

Távolabbról érkezel a fővárosba? A VoxPay appban szintén megvásárolhatod a helyközi jegyeidet, de ha nem szeretnél busszal érkezni, erre is van megoldásunk! 
Válaszd az autópályák kényelmét és gyorsaságát, hiszen várhatóan többen is a fővárosba készülnek ünnepelni. Azonban ne feledd, hogy szükséged lesz autópálya-matricára, a bírság összegét költsd inkább perecre, lángosra, szórakozásra. 
Továbbá Budapesten számos parkoló van, ahol leteheted az autódat az itt tartózkodásod idejére és tömegközlekedhetsz a programok helyszínére. 

Autósok figyelem! Számos lezárás és forgalmi korlátozás várható már a hétvége előtt is. A forgalmi korlátozásokról és lezárásokról a Budapesti Rendőr-főkapitányság oldalán lehet tájékozódni.

 

A hagyományos eseményektől a tűzijátékig

A több száz program között nem csupán a gyerekek, hanem a felnőttek is találhatnak maguknak kedvükre való szórakozási formát, kezdve a koncertektől, a kulturális, a kézműves programokon keresztül, a workshopokon és előadásokon túl egészen a DJ-ig és a vasárnap esti Tűz és Fények játékáig, azaz a tűzijátékig.