2023.09.20. 14:24
Környezetbarát közlekedés a VoxPay applikációval

Szeptember 22-én az európai városok utcái megtelnek kerékpárosokkal, gyalogosokkal és egy cél kedvéért a pöfékelő autókat felváltják a járókelők. De mi is ennek az oka?  

 

Autómentes nap, avagy az Európai Mobilitási Hét 

2002 óta kerül megrendezésre az Európai Mobilitási Hét, mely során számos kis- és nagyváros, mint például Brüsszel, Párizs, Madrid, London és sok más mellett Budapest is lezárja a forgalmat a város némely pontjain. Magyarország 22. alkalommal csatlakozik az eseménysorozat megrendezéséhez, melynek célja, hogy népszerűsítsék a környezetbarát és fenntartható városi közlekedést. 

Tudtad? Magyarország az elsők között volt, aki aláírta az erre vonatkozó kartát és 2002 óta minden évben részt vett a programban.  

Ezen a héten azonban különösen nehézzé válik eljutni A-ból B-be, hiszen az útlezárások miatt könnyen kialakulhatnak a dugók, de a P+R parkolók lehetővé teszik, hogy a város külső pontján biztonságos területen leparkold az autódat és onnan tömegközlekedéssel indulj tovább.  

A VoxPay applikációban pedig lehetőséged van egy helyen menedzselni a parkolásodat és a tömegközlekedési jegyeidet is. Míg Budapest belvárosában egy óra parkolásért akár 600 forintot is fizetned kell, 3 órára ez az összeg 1200 forint is lehet, addig egy tömegközlekedési mobiljegy csupán 450 forintba kerül és elkerülöd általa a parkolóhelyek vadászását is.  

Az autómentes világnap egy kiváló hajtóerő lehet arra, hogy kipróbáld ezt a kombinációt és tégy egy lépést a zöldebb közlekedés felé. 

Tudtad, hogy egy busz akár 90 személy szállítására is alkalmas, míg a városi autósok többsége egyedül utazik az autóban? 

A VoxPay alkalmazás a kezdetek óta törekszik arra, hogy egy környezetbarát közlekedési mobilapplikációt nyújtson és használata által minél kevesebb hulladék keletkezzen. Mindemellett segítséget nyújt azok számára is, akik kevésbé ismerik a városi tömegközlekedést, hiszen az útvonaltervező funkció minden utadon eligazítást nyújt. 

Fontos, hogy a környezetünkre és a fenntarthatóbb közlekedésünkre ne csupán az év egy részében figyeljünk, hanem máskor is törekedjünk arra, hogy mi ne legyünk okozói a dugók kialakulásának, hanem válasszunk egy környezetkímélőbb alternatívát.   

 

Tömegközlekedj te is! 

A mobilitási héten nem csupán a kezdeményezésben való részvétel miatt javasoljuk a tömegközlekedést, hanem a dugók és lezárások elkerülése miatt is. Használd a VoxPay applikációt az útvonalad megtervezéséhez és vásárold meg a mobiljegyedet sorban állás és papírhulladék nélkül!