2024.03.14. 13:55
Mobiljegy vásárlása egyszerűen

Manapság alapvető elvárás, hogy a lehető legkönnyebben hozzájuthassunk a szükséges BKK jegyekhez, legyünk éppen bárhol. A modern okoseszközöknek és praktikus mobilapplikációknak hála a legtöbb feladat gördülékenyebben megoldható, többek között a jegyvásárlás is. 

Amennyiben te is egyetértesz, és érdekel, hogyan juthatsz hozzá pofonegyszerűen a jegyekhez, tarts velünk és ismerkedj meg az általunk kínált megoldással!

 

BKB jegyek megvásárlása pillanatok alatt

Gyakran szembesülhetünk váratlan helyzetekkel, amelyek nagyobb fokú rugalmasságot igényelnek, és ez különösen igaz az utazásokra. Elég egy nagyobb rendezvény, egy lezárt szakasz a belvárosban, és máris szinte megbénul a közlekedés.

Szerencsés esetben azért akadnak menekülési, terelési útvonalak, de megeshet, hogy csupán annyi jeggyel készültünk, ami az eredeti tervhez épp elegendő lett volna. Ilyenkor sürgősen kell cselekednünk, és az útvonal módosításával más járművek igénybevétele is szükségessé válhat, ehhez persze jegyet kell váltanunk, lehetőleg azonnal, akár útközben. 

Aggodalomra semmi ok, ugyanis online is van lehetőség jegyvásárlásra, ehhez persze javasoljuk, hogy nézd át alaposan a mobiljeggyel kapcsolatos információkat. Itt bármikor informálódhatsz, ha esetleg elakadnál. A weboldalunkon találsz arra vonatkozóan is fontos tudnivalókat, hogyan használd a VoxPay appot, ugyanis ez az alkalmazás jelentős mértékben megkönnyítheti a mindennapokat. 

Ahhoz, hogy vásárolhass természetesen regisztrációra lesz szükség, amint megadtad az alapvető adataidat, többféle módon is fizethetsz. Használhatod a bankkártyás fizetési opciót, illetve ha rendelkezel belső (feltöltött) VoxPay egyenleggel, akár azt is. 

 

Milyen jegytípusok érhetők el?

A BKK jegyek közül vonal- és napijegyek, sőt, még környéki jegyek is megvásárolhatók, a jegytípusok, jegyárak menüpontban megtalálod az összes elérhető típust. Érdemes a vásárlás előtt átgondolni, hogy hová szeretnél eljutni, mennyi átszállás szükséges ehhez, és mennyi időbe telik.

Ez alapján könnyen kiválaszthatod a legmegfelelőbbet. Ha csupán egyszeri, átszállás nélküli utazás van tervben, tökéletes lehet a vonaljegy, azonban, ha ellátogat hozzád egy ismerősöd, akivel egész napos programot szerveztek, érdemes inkább a 24 órás jegy mellett dönteni. 

Több nap esetére a 72 órás is kiváló választás, így nem kell számolgatni, hogy hány átszállás szükséges, illetve mennyi jegy maradt még. 

 

Hogyan használd a mobiljegyed?

A közlekedési mobiljegy több szempontból is előnyös, hiszen az alkalmazásunk segítségével te is bárhol, bármikor beszerezheted a szükséges jegytípust. Ehhez nincs is másra szükséged, mint letölteni a VoxPay appot, regisztrálni, majd meg is vásárolhatod a legmegfelelőbb BKK jegyet. 

Weboldalunk főmenüjében találsz linket az apphoz, Google Play-hez és App Store-hoz egyaránt. A használata szintén nem bonyolult, az érvényesítéshez igénybe veheted a járműveken, metróállomásokon elhelyezett QR-kód leolvasókat, ezt követően a megjelenő animációt kell felmutatni a személyzetnek.

Metróállomásokon van lehetőséged más módon is a jegyed érvényesítésére, az alkalmazáson belül a “gyorsérvényesítés” csempén megtalálható “metróállomások” menüpontra kattintva kiválaszthatod a kódbeolvasást. 

Arra biztatunk, hogy – ha még nem tetted – töltsd le az appot, hiszen sokkal szabadabban utazhatsz, ráadásul időt és energiát spórolhatsz. Anélkül válthatsz BKK jegyet, hogy meg sem kell közelítened az automatákat és pénztárakat.