2023.05.22. 12:41
Napijegy vásárlás applikációban

A tömegközlekedést ma már egyre többen használják. Különösen a nagyvárosokban a növekvő autók száma az utakon azt jelenti, hogy egyre több időbe telik eljutni A-ból B-be. Persze erre is van megoldás, például a BKK napijegy használata, amely most az okostelefonok használatával egyre hatékonyabbá válik.

 

BKK napijegy: mi kell a mobilos vásárláshoz?

A mobiljegy használata nagyon egyszerű, de néhány dolgot érdemes szem előtt tartani. Először is elő kell venni a zsebünkben lapuló okostelefont, és rá kell csatlakozni a mobilnetre vagy a WiFire. Ha ez megvan, akkor a következő lépés a megfelelő alkalmazás, például a VoxPay applikáció letöltése. Ezt az Apple Store-ból és a Google Play áruházból is megtehetjük, majd ezt követően elindítjuk, gyorsan regisztrálunk egy e-mail cím vagy valamelyik social media (Google, Facebook) fiókunk segítségével.

Az utolsó lépés a bankkártya összekapcsolása a fiókkal, de ezt sokan elkerülik. Szerencsére van megoldás: banki utalással is feltölthetjük egyenlegünket. Utóbbi esetében azonban fontos tudni azt, hogy a tranzakció akár 5-10 percet is igénybe vehet banki nyitvatartás idejében, azon kívül csak a következő munkanap kerül fel a számlánkra az összeg.

 

Környezetbarát megoldás az egész család számára

Akár családi jegyek is válthatók, így csak egy okostelefonra és az applikációra van szükség, hogy elindulhassunk az utazáson. A mobiljegyek másik fontos szempontja, hogy a papírjegyek teljesen leválthatóak. Kisebb lesz az ökológiai lábnyomunk, ami segít a környezet védelmében, és az egész művelet kevesebb érintkezéssel jár, ami egészségügyi szempontból sem elhanyagolható. Természetesen mindez csupán a jéghegy csúcsa, érdemes további tippeket és tanácsokat olvasni a témában, hisz nem csak a BKK napijegy vásárolható meg ilyen módon.

További érv a a digitális jegyek mellett, hogy nem kell többé amiatt aggódni, hogy megsérülnek, így érvénytelenek lesznek. Elég “csak” az okostelefonunkra vigyázni, előre le is tölthetjük őket, így mobilinternet nélkül is érvényesíthetőek lesznek.

 

Miért érdemes a digitális jegyet választani a hagyományos, papíralapú helyett?

Az okostelefonos alkalmazásokról köztudott, hogy sokkal hatékonyabbak, mint a hagyományos módszerek. A mobiljegyek mellett a csekkes fizetés teljes kiváltása a legjobb példa erre. Nem kell többé sorban állni a jegyvásárláshoz, és nem kell hosszú perceket, rosszabb esetben akár egy órát is eltölteni azzal, hogy keressünk egy helyet, ahol jegyet vehetünk. Az alkalmazással mindent megkapunk, amire szükségünk van az utazáshoz, sőt, még annál többet is.

A mobiljegy segítségével valóban bármikor és bárhol vásárolhatunk jegyet. Előző este tévénézés vagy sportolás közben is beszerezhetjük őket, vagy akár percre pontosan megtervezhetjük a másnapi utazásunkat. Ez a hagyományos jegyekkel nem lehetséges. A metrózás, buszozás, villamosozás is kényelmesebb lesz, mivel a mobiljegyeket mostantól QR-kódokkal lehet érvényesíteni, amelyek minden tömegközlekedési jármű ajtajánál és a vezetőülés mellett is megtalálhatók.

A jegyek kezelése is egyszerű köszönhetően annak, hogy az alkalmazás egyértelműen jelzi melyik jegy hol érvényes, és hogy a lejárt/felhasznált jegyek automatikusan, kategóriánként archiválásra kerülnek. A rendszer minden tranzakcióról nyilvántartást vezet, így a hónap végén pontosan tudni fogjuk, hogy mennyit költöttünk BKK napijegy vagy más közlekedési jegy vásárlására. Érdemes minél hamarabb kipróbálni a VoxPay applikáció kínálta előnyöket.