2023.03.21. 11:01
Autópálya matrica online

Manapság a mobilalkalmazásoknak köszönhetően már rengeteg műveletet elvégezhetünk csupán a tenyerünkben tartott telefonnal. Az autósok életét is nagyban meg tudják könnyíteni a különböző szolgáltatások, például az, hogy az autópálya-matrica applikációval is megvásárolható, például a VoxPay appon keresztül. Ezenkívül pedig még rengeteg más előnye is van annak, ha haladunk a korral, és élünk az új lehetőségekkel.

 

Az autópálya-matrica applikációval hogyan vásárolható meg?

Az autópálya-matrica vásárlása mobiltelefonon egy viszonylag rövid folyamat (ideális esetben), de van pár pont, amire kifejezetten oda kell figyelni. Az első és legfontosabb, hogy mi kell ahhoz, hogy tudjunk vásárolni? Kell egy felhasználó, amit létrehozhatunk az e-mail címünk segítségével, de használhatjuk a Facebook vagy Google bejelentkezési adatainkat is. Ha ez megvan, akkor következik az autónk rendszáma, amit meg kell adni. Végül, de nem utolsó sorban, a bankkártya adatokat adjuk meg, vagy ha van feltöltött VoxPay egyenlegünk, azt is használhatjuk. 

Ezzel már a folyamat felét el is végeztük, a következő lépés a VoxPay appban a szükséges matricatípus kiválasztása. A vásárlási képernyőn, ha szükséges, változtathatjuk az érvényesség kezdetét, de az alapértelmezett fizetési és számlázási módot is. Végül nincs más dolgunk, mint rányomni a vásárlás gombra, ha sikeres, azonnal a visszaigazoló oldalra kerülünk. Fontos, hogy nem csak az új matrica beszerzéséről kapunk értesítést, hanem arról is, ha közeledik az aktuális autópálya-matrica érvényességének a lejárata.

 

Akár megyei matricát is vásárolhatunk az applikáció segítségével

Fontos kiemelni, hogy a megyei matrica csupán választható lehetőség, egyáltalán nem kizárólagos vagy kötelező. Abban az esetben érdemes a megyei matricát választani, ha jól meg tudjuk becsülni az utazásaink útvonalát, akár éves szinten, melyek azok a megyék, amiket érinteni fogunk. Számoljuk össze a megyei matricák összdíját, ha azt látjuk, ez alacsonyabb, mint a korábbi matricadíjak, akkor érdemes kizárólag megyei matricákat venni. Jobb folyamatosan tájékozódni az újdonságokról, mivel gyakran változnak a díjak, vagy érkezik valamilyen lehetőség, amivel spórolhatunk.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy egyáltalán mi a különbség a hagyományos és a megyei autópálya-matricák között? Az egyik legnagyobb eltérés, hogy a 10 napos, havi, éves, azaz időalapú típusok az ország minden autópálya-szakaszára érvényesek, ideértve még az új díjköteles szakaszokat is. A megyei matricák viszont az adott területre, megyére vonatkoznak, időkorlát nélkül mindig a következő év január 31-e a lejáratuk. Ezért is fontos, hogy mindig előre, alaposan megtervezzük az éves autózásunkat, hogy biztosan az igényeinknek megfelelő matricát vásároljuk, és elkerüljük a kellemetlenségeket.

Éves autópálya-matricát akkor érdemes választani, ha a hagyományos és/vagy a megyei matricák költsége meghaladja a 30-35.000 forintot. Ez esetben sokkal jobb választás lehet az éves matrica. Ha ezt választjuk, nem kell az év folyamán többet a vásárlással foglalkozni vagy “spórolós” utakat keresni, esetleg lemondani egy utazásról a költségek miatt.

 

Éljünk a digitális lehetőségekkel!

Az autópálya-matrica applikációval történő megvásárlásával a mindennapos, valamint a hosszabb utazásokat is kényelmesebbé, hatékonyabbá tehetjük. Töltsd le te is a VoxPay appot!