2024.03.27. 12:47
válasszuk a tömegközlekedést

Napjainkban égető problémává vált a környezeti terhelés, ebből kifolyólag minél több olyan intézkedés bevezetésére lenne szükség, amelyekkel mindez mérsékelhető. A tömegközlekedés kiváló alternatíva lehet az autók használata helyett, ugyanis nem csupán a kibocsátott kipufogógázok jelentenek gondot, hanem a gyártás, hulladékkezelés is komoly megterhelés környezetünkre nézve.

Tudnunk kell, hogy mi is sokat tehetünk a környezetünkért például azáltal, hogy a közlekedés úgymond környezetbarátabb módját választjuk. A fővárosban és a környéki településeken ez viszonylag egyszerűen megoldható, hiszen általában sűrűn járnak a tömegközlekedési járművek. 

 

Fókuszban a környezettudatosság: papírmentes jegyvásárlás

Nem szabad megfeledkeznünk a tömegközlekedés szintén lényeges pontjáról a jegy- és bérletvásárlásról. A korábban megszokott opciók helyett érdemesebb a papírmentes megoldást választani, amely könnyen kivitelezhető a modern alkalmazásoknak hála, mint amilyen az általunk kínált VoxPay app is. A segítségével pillanatok alatt megvásárolható a szükséges jegytípus, ráadásul ehhez ki sem kell lépnünk az otthonunkból, de akár útközben is elintézhetjük.

Egyértelműen előnyösebb, mint a hagyományos pénztáras vagy automatás opció, hiszen előbbieknél akár hosszabb sorok is kialakulhatnak, és nem adnak olyan mértékű szabadságot, mint az online opció.

Rengeteg hasznos információt teszünk közzé a weboldalunk hírek menüpontjában, melyeket érdemes időnként átböngészni, ezáltal mindig naprakészek lehetünk ebben a témában is.

 

Érvek a tömegközlekedés mellett

Mindannyiunk közös érdeke, hogy mérsékeljük a túlzott mértékű személygépkocsi-használatot, és olyan alternatívára váltsunk, amely egy felelős döntés a környezetünk megóvásáért folytatott harcban. A nyilvánvaló előnyén túl a tömegközlekedés mellett szól az is, hogy kihasználhatjuk a “menetidőt”, ahelyett, hogy a dugóban mérgelődnénk, olvashatunk, képezhetjük magunkat, de akár beszélgethetünk is. 

Sokan választják költségoptimalizálási célokból a tömegközlekedést, hiszen egy Budapest- vagy vármegyebérletet vásárolva rengeteget spórolhatunk az autónk üzemanyagköltségein, valamint a parkolási díjakon. Jól tudjuk, hogy mekkora kihívást jelent a fővárosi parkolás, egyre többen keresnek olyan közlekedési megoldást, amellyel az efféle stresszforrásoktól megszabadulhatnak. 

A VoxPay alkalmazással pofonegyszerűen hozzájuthatunk a nekünk megfelelő jegytípushoz, ehhez nem is kell mást tennünk, mint letöltenünk az okostelefonunkra, majd regisztrálni, és már igénybe is vehetjük a hasznos és előnyös funkcióit. 

 

A tömegközlekedés nehézségei

Természetesen akadnak hátrányai is, vagyis inkább nehézségei a tömegközlekedésnek, például az, hogy igazodni kell az induló járatokhoz, lényegesen több cipekedéssel jár, ha nagyobb csomagokkal szeretnénk eljutni A-ból B-be, bizonyos egészségügyi állapotokban nem javasolt, vagy nem oldható meg az ily módon történő közlekedés. 

Mindig van választásunk, és dönthetünk akár a séta vagy a biciklizés mellett is, de ott vannak a telekocsi szolgáltatások, ha végképp kizárt a többi megoldás. Már azzal sokat teszünk a környezetünkért, ha egyéni helyzetünkhöz mérten igyekszünk a környezetbarátabb opciókat választani, amikor csak tehetjük.