2023.10.17. 15:25
Parkolási zónák Budapesten

A parkolási zóna Budapesten történő meghatározása egyszerűbb lett, jelen pillanatban a fővárosban 4 féle található. A Fővárosi Önkormányzat 2022-ben döntött úgy, hogy a korábbi 27 féle zóna típus helyett, 4 könnyen átlátható és értelmezhető parkolási zónát hoz létre.

Ezzel együtt pedig egységes információs táblarendszert is kihelyeztek, melyek a különböző parkolási díjakat, üzemidőket és időtartam-korlátozásokat mutatják. Ha viszont a parkoláshoz mobil applikációt használunk, nem szükséges a táblákat figyelnünk.

 

Parkolási zóna Budapesten történő meghatározása okostelefonnal

A megfelelő parkolási zóna megtalálása a VoxPay parkolás applikáció segítségével gyerekjáték. A GPS jel segítségével megjeleníti számunkra a zónát és a  zónakódot, amiket térképen is láthatunk. A parkolás megkezdése előtt ellenőrizhetjük a fizetési beállításokat és szükség szerint módosíthatjuk azokat.

Nem gyakran, de előfordulhat, hogy ahol szűk utcák és magas épületek vannak a GPS jel “eltéved”. Ebben az esetben a térképes megjelenítéskor rossz zónára mutathat. Ez főleg akkor problémás, ha két parkolási zóna határán állunk a gépkocsinkkal.

Ennek kiküszöbölése érdekében egyrészt lehetőségünk van a térképen ellenőrizni a pontos helyzetünket, illetve manuálisan beállítani azt. Természetesen ha ismerjük a zónakódot, be is gépelhetjük, így nem kell a GPS-re hagyatkoznunk.

Ha több alkalommal parkolunk ugyanabban a parkolási zónában, a kedvencek hozzáadásával eltárolhatjuk a kódot, így a következő alkalommal már csak egy listából kell kiválasztanunk a megfelelő kódot a parkolás megkezdésekor.

A “hol parkolok” gomb megnyomásával a VoxPay applikáció megmutatja a térképen gépjárművünk aktuális helyzetét. Nincs több percnyi bolyongás a parkoló autók között a saját jármű megtalálása miatt. A rendszer nemcsak megmutatja az autó helyzetét, de útvonaltervet is készít számunkra.

 

Cégek számára is kényelmes a VoxPay használata

A parkoló zónák pontos meghatározásán túl a vállalkozások számára több előnye is van a VoxPay parkoló applikációjának. Először is nincs hosszú és papíralapú szerződéskötési folyamat. A regisztráció könnyű és gyors. A weboldalon pillanatok alatt felvihetőek a cég számlázási és egyéb adatai.

Több járművet és felhasználót is be tudunk regisztrálni. A rendszer automatikusan elvégzi a szükséges adminisztrációt, így a cég időt és energiát takaríthat meg. A bankkártya rögzítésén kívül lehetőség van VoxPay virtuális számla létrehozására is, amiről a parkolási díjak fizethetőek. Mivel minden tranzakció naplózásra kerül, ezért az erre fordított költségek naprakészen nyomon követhetőek.

 

Mi a helyzet a céges flottákkal?

A VoxPay csapata gondolt a céges flottákat üzemeltető vállalkozásokra is. A több gépkocsiból álló flották parkolási költségeinek nyomon követése néha nem egyszerű feladat. A “Főnök fizet” funkció használatával viszont a parkoló alkalmazott helyett, annak díját nem ő, hanem a „Főnök” fizeti, aki lehet egy szervezet, egy cég, illetve annak képviselője.

Ennek lényege, hogy több parkoló személy díjfizetését egy személy tudja fizetni és költségként elszámolni. Ennek használatához csak a munkatársak megfelelő fizetési beállítása szükséges, másrészt a „Főnök”, mint költségvállaló engedélyezését kell beállítanunk. Természetesen az is nyomon követhető, hogy melyik alkalmazott pontosan mikor, melyik parkoló zónában és mennyi ideig parkolt.

A VoxPay applikációjával cégvezetőként sem tévedhetsz el a parkoló zónák budapesti tengerében és az erre fordított költségeidet is hatékonyan tudod menedzselni.