2023.09.07. 14:55
Negyedéves közlekedési bérlet a VoxPay applikációban

Ha rendszeresen használod a fővárosi tömegközlekedést, azonnal felmerül a kérdés, milyen érvényességű bérletet érdemes választani. Bár a VoxPay appban az összes bérletfajtát könnyen és gyorsan megvásárolhatod, szeretnénk a figyelmedbe ajánlani egy költségtakarékos megoldást, amely nem más, mint a BKK negyedéves bérlet.

 

A BKK negyedéves bérlete, avagy a 100 napos bérlet

A BKK havi, negyedéves, éves és a diákok számára úgynevezett szemeszter bérletet kínál. Ezen belül a negyedéves bérleteket magánszemélyeknek, cégeknek, tanulóknak és nyugdíjasoknak eltérő árakon értékesítik. A felnőtt, teljes árú negyedéves bérlet jelen pillanatban 28 500 Ft, a céges 31 500 Ft, a diák (a közoktatásban és a felsőoktatásban tanulóknak egyaránt) 10 350 Ft, míg a nyugdíjas negyedéves bérlet ára 9 990 Ft. Az árakról bővebb információt a jegytípusok, jegyárak menüpontunkban találsz.

A negyedéves bérletek tetszőleges kezdőnappal válthatók, és kerek 100 napig érvényesek. Ezzel ellentétben a havi bérletek a kezdőnaptól számítva a következő hónap ugyanazon napjának 02. órájáig érvényesek. Mivel február kivételével minden hónap 30 vagy 31 napos, a legrosszabb esetben is 8 nappal többet tudod használni a negyedéves bérletet, mintha erre az időszakra 3 darab havi bérletet vásárolnál.

A 100 napos bérletet megveheted gyorsan és kényelmesen a VoxPay alkalmazásban, elkerülve a sorban állást a BKK jegypénztáraknál vagy automatáknál. Nem kell többet azért sem aggódnod, hogy esetleg elveszíted az apró bérletszelvényt vagy megrongálódna, mellesleg még környezetbarát is, hiszen ezáltal csökkenthető a papírhulladék mennyisége is.

 

Mennyit takaríthatunk meg valójában?

Számoljunk a felnőtt, teljes árú bérlet költségeivel! Jelenleg ez a bérlettípus 9 500 Ft-ba kerül havonta és a 3 hónapra számított költség megegyezik a negyedéves bérlet árával, azaz 28 500 forinttal. Azonban ha a negyedéves bérletet választjuk akár +8 napot is kaphatunk ugyanezért az összegért cserébe. 

10 hónap alatt viszont már egy jelentősebb összeget lehet megspórolni, ha a megfelelő bértletkonstrukciót választod, ugyanis 3db negyedéves bérlet ára 85 500 forint, míg 10 db teljes árú bérlet ugyanennyi időre már 95 000 forintba kerül. 

Ehhez hozzátartoznak azok a hónapok, amikor hosszabb-rövidebb utazás miatt nem használod a budapesti tömegközlekedést, de egy kis tervezés és számolás után könnyen meglehet, hogy ezek mellett is költséghatékonyabb alternatíva lehet a hosszabb időszakra szóló bérlet. 


Tanulságok

A budapesti tömegközlekedés európai mércével mérve fejlettnek mondható, viszonylag könnyen elérünk a város egyik pontjából a másikba a BKK járműveit használva. Ha ehhez hozzátesszük a tényt, hogy ezzel ellentétben a parkolási lehetőségek finoman szólva korlátozottak, a tömegközlekedés kényelmes és megfizethető alternatívát kínál.

Fontos azonban, hogy utazási szokásainknak és a helyzetünknek megfelelő jegy- vagy bérletkonstrukciót válasszunk. Egy kis odafigyeléssel és utánaszámolással jelentősen csökkenthetjük az erre a célra fordítandó kiadásainkat. 

Ha megtaláltuk a számunkra legidálisabb megoldást, tegyük kényelmesebbé a vásárlásainkat a VoxPay applikáció segítségével. Az alkalmazás használatával nemcsak a városi közlekedésünket menedzselhetjük egyszerűen, gyakorlatilag a zsebünkből, hanem a parkolásainkat és az autópálya használatot is. A regisztráció részletei mellett közlekedéssel kapcsolatos információkat is találhatsz a weboldalunkon.