2024.01.16. 15:08
parkolj egyszerűen a voxpay-jel

Az olyan hétköznapi tevékenységeinket, mint a csekkbefizetés, vásárlás, mérőóra-leolvasás alapvetően alakította át az internet és a mobiltechnológia. Nincs ez másként a parkolási díjfizetéssel sem, melynek új verziója a mobilparkolás. 

Napjainkban egyre fogy azoknak a száma, akik a fővárosi parkolókban bolyonganak parkolóórákat keresve, hogy aztán aprókat bedobva intézzék a parkolási díj kifizetését. Mivel lassan mindenki zsebében lapul egy okostelefon, törvényszerű, hogy a parkolást is annak segítségével bonyolítsuk le. 

Természetesen a különböző applikációk fejlesztői több megoldást is kínálnak a mobilparkolás megoldására. Mi most egy olyan alkalmazást mutatunk be, ami amellett, hogy praktikus és kényelmes, a hétköznapi közlekedés szinte minden területén hasznos segítséget nyújt.

 

Ha mobilparkolás, akkor VoxPay

A legfőbb felhasználói elvárás az ilyen alkalmazásokkal szemben, hogy könnyen használható és áttekinthető legyen. Nyújtson megoldást minden parkolási szituációra, és használata legyen könnyen megtanulható. A VoxPay applikációja minderre tökéletesen megfelel. A parkolóhely megtalálása után, térképen mutatja a vezetőnek, hogy pontosan melyik parkolózónában áll, így a zónakód alapján már indítható is a parkolás.

A helymeghatározás GPS koordináták segítségével történik és előfordul, hogy nem mindig pontos, ezért a térképen manuálisan korrigálható a GPS jel esetleges tévedése. Lehetőség van a parkolás helyének zónakóddal történő megadására is. Ha már többször parkolunk ugyanott, akkor a kódot eltárolhatjuk az alkalmazásban, és később már csak a Kedvencek listánkból kell azt kiválasztani.  

Aki ragaszkodik a régi klasszikus módszerekhez, annak a VoxPay lehetőséged ad arra, hogy az alkalmazásból telefonszám vagy SMS küldésével indítson, illetve állítson le parkolást.

 

Kényelmi szolgáltatások

A mobilparkolás indítása és leállítása mellett a VoxPay több kényelmi szolgáltatást is beépített az alkalmazásba. A “Hol parkolok?” funkciót arra az esetre találták ki, ha a sok autó között nehezen találnánk meg a sajátunkat. A szolgáltatás bekapcsolásával az alkalmazás térkép segítségével az otthagyott gépkocsinkhoz navigál minket.

Az “elfelejtett parkolás leállítás” figyelmeztetés pedig nagyon hasznos, ha kiment a fejünkből a parkolás leállítása. Az alkalmazás érzékeli, ha lejárt a parkolási idő, de elfelejtettük azt leállítani. Ebben az esetben erről értesítést küld a részünkre, biztosítva számunkra, hogy csak a ténylegesen parkolással töltött időért fizessünk.

A fentieken kívül lehetőség van több rendszám regisztrálására is a VoxPay alkalmazásában. A szoftver külföldi rendszámokat is képes tárolni és kezelni, ebben az esetben meg kell adni a rendszámot kiadó ország felségjelét. Az sem okoz gondot, ha másik telefonról kívánjuk az alkalmazást használni, mint amelyről beregisztráltunk. Ilyenkor a második telefonon a regisztráláskor megadott e-mail címmel és jelszóval kell belépni. Az alkalmazás beszinkronizálja a fiókhoz tartozó profilunkat - és ezt követően a VoxPay ugyanúgy használható, mint a korábbi telefonunkon.

 

A mobilparkoláson túl

A VoxPay nem csak egy parkolást menedzselő alkalmazás. Segítségével jegyet válthatunk a fővárosi, helyi és helyközi tömegközlekedés járműreire. Amennyiben pedig autóval kívánunk hosszabb útra utazni, az alkalmazással autópálya-matricát is vehetünk, az éves országos matricától kezdve a heti, havi és vármegyei matricáig bármelyik díjkategóriában megvásárolható az útjogosultság.

A VoxPay segít abban, hogy a közlekedéssel járó rutinfeladatok, vásárlások egy kézben, gyorsan és kényelmesen intézhetőek legyenek.