2023.06.08. 11:23
BKK mobiljegy vásárlás a VoxPay mobilalkalmazásban

Egyre több minden fér el a tenyerünkben: az okostelefonokat már nemcsak telefonálásra használjuk, hanem híreket olvasunk, szórakozunk, filmet nézünk és segítségével akár befizethetjük a számlákat is. Ezek a szolgáltatások bővültek ki az elmúlt időszakban azzal, hogy már a BKK menetjegy is beszerezhetővé vált online. De mégis hogyan néz ki a folyamat?

 

A BKK menetjegy online vásárlása

Még mielőtt a pontos folyamatról kezdenénk beszélni, érdemes szót ejteni arról, hogy mégis mi az a mobiljegy? Ez lényegében egy alkalmazás segítségével az okostelefonunkban tárolt, utazásra feljogosító jegy, amit kényelmesen használhatunk bárhol, bármikor. Hasonló tulajdonképpen ahhoz, amikor nem kinyomtatjuk a mozijegyeket vagy a repjegyeket, hanem letöltjük vagy a megadott applikációban jelenítjük meg.

Ahhoz, hogy ez bárki számára elérhető legyen, először is szükség van egy okostelefonra, ami valószínűleg szinte minden ember zsebében ott lapul. Letöltjük a szükséges alkalmazást, beregisztrálunk az e-mail címünk vagy a Google/Facebook fiókunk segítségével, és már el is kezdhetünk ismerkedni az applikációval. Kiválasztjuk a szükséges jegyet, ami esetünkben a BKK menetjegy. Itt egyszerre akár többet is vásárolhatunk, hogyha például oda-vissza szeretnénk venni jegyet, de akár egész hónapra is betárazhatunk. 

A sikeres vásárláshoz szükség van egy, a fiókunkhoz hozzáadott bankkártyára vagy akár fel is tölthetjük az egyenlegünket. A tranzakcióról visszajelzést kapunk, és máris megnézhetjük, hogy hány és milyen jeggyel rendelkezünk. A jegykezelés kifejezetten egyszerű, azonnal látni fogjuk, hogy például melyek azok, amelyeket már elhasználtunk, éppen érvényesítettünk vagy még felhasználásra várnak.

Az érvényesítés is gyerekjáték, egy QR kód segítségével történik, amit az okostelefon kamerájával tudunk leolvasni jellemzően a busz vagy villamos ajtaja mellett kiragasztott mezőről, vagy a vezetői fülkén is találhatunk még ilyet.

 

Miért jó választás a mobiljegy?

A BKK menetjegy online megvásárlásának és használatának számtalan előnye van. Érdemes a témában több útmutatót és tanácsot olvasni. A mobiljegynek a hagyományos papíralapú jegyekhez képest csak előnyei vannak. Bárhol, bármikor megvehetjük őket, nem kell többet a sorban állással bajlódni vagy azzal, hogy keressünk egy jegyautomatát, ahol tudunk venni egyet. Az applikációnak köszönhetően akár előző nap, otthonunk kényelmében is leülhetünk megtervezni az utat, hogy mégis hány menetjegyre lesz szükség. Ha megvan a szám, azt azonnal megvehetjük, ennyire egyszerű az egész.

A környezetet is védhetjük a segítségével, mivel nem fogunk papírt felhasználni a folyamat során. Sőt, emellett még teljesen érintésmentes is a használata, így egészségügyi okokból is ajánlott inkább ezt a módszert használni.

 

Nem csak egy egyszerű online jegyautomatát kapunk

Ott van például a VoxPay applikáció, ami sokkal többet tud nyújtani számunkra, mint a jegyek megvétele és érvényesítése. A naplófunkciónak köszönhetően minden hónap végén visszanézhetjük, hogy mégis mennyit költöttünk tömegközlekedésre, ez alapján tudunk kalkulálni a következő időszakra.

A közlekedési változásokról és hírekről is azonnal értesülhetünk, így nem fog minket kellemetlen meglepetés érni az utazás során. Az egész utazásunkat egyszerűen megtervezhetjük. Aki még nem tette, próbálja ki a BKK menetjegy online megvásárlását, hogy az applikáció segítségével a tömegközlekedési mobiljegyek beszerzése gyors, az utazás pedig pofonegyszerű legyen!