2023.07.13. 14:58
BKK éves bérlet vásárlás mobiltelefonon a VoxPay applikációval

Napjainkban már egyre több feladatot tudunk megoldani egy okostelefon segítségével. Befizethetjük a csekkeket, filmeket nézhetünk, sőt, már a kötelező meetingeken is megjelenhetünk ilyen formában. A BKK éves bérlet megvásárlása már csak egy kellemes bónusz lehet, de egyáltalán nem mindegy melyik alkalmazást használjuk.

 

Miért jó a BKK éves bérlet megvásárlását okostelefonon intézni?

Az online mobiljegy mellett már a bérlet is egyszerűen beszerezhető ilyen formában. Persze sokszor megkapjuk a kérdést, hogy mégis miért érdemes leváltani a hagyományos módszert erre a modernebbre? Hatékonyság, kényelem, időspórolás: ez mind az okostelefonos megoldás mellett szól.

A segítségével elkerülhetjük a sorbanállást, nem kell azzal foglalkoznunk, hogy keressünk egy olyan helyet, ami egyáltalán árusít bérletet, valamint a jegyautomatával sem kell bajlódni. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy ilyen okostelefonos alkalmazás nem más, mint egy online jegyautomata. Ennél sokkal többet nyújt és a hatása is nagyobb a mindennapjainkra. 

Kezdjük a sort a kényelemmel: ahogy már említettük, nem kell többet várakozni az automatáknál vagy a pénztáraknál, konkrétan bárhol és bármikor megvásárolható a BKK éves bérlet. A használata is legalább ennyire kényelmes, mivel QR kód segítségével tudunk “becsekkolni”, érvényesíteni a bérletet vagy éppen a jegyet.

A jegykezelés így sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz. A fizetés is automatikusan történik a hozzákapcsolt bankkártyánknak vagy a feltöltött egyenlegnek köszönhetően. A teljes közlekedés, menetrend megtekinthető az alkalmazásban, így tudni fogjuk, hogy éppen mire készüljünk az adott napszakban.

Az egész művelet környezetkímélő, mivel papírmentes a használata, készpénzt sem kell elővenni, valamint a tömegközlekedés alapból autómentes. Pláne a fővárosban érdemes ezt a közlekedési formát választani, az esetek többségében gyorsabb is, mintha autóba pattannánk.

 

Érdemes a legmodernebb megoldásokat választani

Ahogy arról már volt szó, nem csak egy szimpla jegyautomatát kapunk annyi különbséggel, hogy ezt online is használhatjuk. Többféle fizetési mód közül válogathatunk, minden egyes tranzakció naplózva van. Sőt, érdemes a híreket és aktualitásokat is olvasni, hogy ne maradjunk le semmilyen változásról vagy kedvezményről.

Természetesen ez még nem minden: a naplózásnak köszönhetően minden hónap végén visszanézhetjük, hogy mennyit költöttünk tömegközlekedésre. Ezzel könnyebb lesz a tervezés a következő időszakra.

A családi jegyfizetés is elérhető bárki számára, így az egész család egyszerűbben utazhat A-ból B-be. A tömegközlekedés egyre jobb alternatíva az autóhoz képest, pláne a fővárosban mind környezetvédelmi, mind hatékonysági szempontból.

 

Mire van szükség az okostelefonos megoldás használatához?

Csupán a megfelelő alkalmazásra: az egyik legjobb választás a VoxPay applikáció, ami mind a kettő nagyobb app-áruházban elérhető (AppStore, Google Play). A letöltés és telepítés után következik a regisztráció, ami egyszerűen megoldható egy e-mail cím vagy a Facebook-fiók segítségével. Ezt követően vagy társítjuk a felhasználó fiókhoz a bankkártyánkat, vagy feltöltjük az egyenleget banki utalással, esetleg bankkártyás fizetéssel.

Ha ez megvan, akkor már nincs más dolgunk, mint a megfelelő jegy vagy bérlet kiválasztása és el is kezdhetjük élvezni az alkalmazás nyújtotta előnyöket. A jegykezelés egyszerűbb lesz, a mindennapjaink pedig sokkal kényelmesebbek.