2023.09.19. 12:56
A BKK napijegye megvásárolható a VoxPay applikációban

Mire elég egyetlen nap a fővárosban? Akár turistáskodunk, akár ügyet intézünk, előfordulhat, hogy egyetlen nap alatt több budapesti úti célhoz is el kell jutnunk a tömegközlekedés igénybevételével. Ilyenkor nem érdemes vonaljegyekkel vagy tömbjegyekkel felesleges költségekbe vernünk magunkat. Ha egyetlen nap alatt kell sok pontra eljutnunk, a BKk napijegy online vásárlása az ideális, amit a VoxPay applikációjával könnyen és gyorsan megtehetünk.

 

Meddig és mire érvényes a BKK napijegy?

A BKK napijegye a jegyen feltüntetett időponttól számítva 24 órán át érvényes és használható a BKK összes járatára Budapest közigazgatási határain belül. Ez azt jelenti, hogy például amennyiben HÉV-vel szeretnénk utazni Szentendrére, akkor a megvásárolt napijegyünk csak a közigazgatási határig, Békásmegyer megállóig lesz érvényes. Budakalász és Szentendre közötti szakaszra újabb jegyet kell váltanunk.

A napijegy megvásárlásával nemcsak a busz, a metró, a villamos és a HÉV vonalait vehetjük igénybe, hanem a MÁV-Start vonat járatait is. A szabály itt is a fentiekkel megegyező. A vonatokra a BKK jegyei Budapest közigazgatási határáig érvényesek, ha azon túl szeretnénk utazni, kiegészítő vonatjegyet kell váltanunk. Hasonló feltételekkel használhatjuk napijegyünket a VOLÁNBUSZ járatain is. Ugyanakkor sajnos a MAHART által üzemeltetett fővárosi hajójáratokat, azaz a körjáratokat nem használhatjuk ezzel a jegytípussal, azonban ha mégis hajókázni támadna kedvünk a D14-es hajójáratot ezzel a jegytípussal is igénybe lehet venni. 

A jegy leghamarabb a vásárlást követő 2 perc leteltével használható fel, és az érvényesség kezdete előtt maximum 30 nappal váltható meg. Lehetőség van a BKK napijegyet elektronikusan is megvásárolni a VoxPay applikáció segítségével, a papírjeggyel megegyező áron és érvényességi feltételekkel. 

Fontos tudnivaló, hogy a mobiltelefonon keresztül vásárolt jegy csak érvényes személyazonosításra szolgáló okmány (útlevél, személyi, kártya formátumú jogosítvány, diákigazolvány) felmutatásával együtt vehető igénybe. Visszaváltani csak az érvényességi idő megkezdése előtt lehet, nem cserélhető és nem ruházható át másra.

 

Mennyibe kerül?

A cikk megírásának pillanatában a BKK napijegy ára 2500 forint. Ez azt jelenti, hogy amennyiben 5 alkalomnál többször vennénk igénybe a BKK járatait 24 órán belül, már olcsóbb alternatíva a napijegy megvásárlása, mint 6 db vonaljegy megvétele. Ezenkívül szintén 24 órás használatra jogosít fel a 24 órás Budapest kártya is, ami elsősorban turistáknak lehet kedvező, mivel a tömegközlekedés mellett különböző turisztikai szolgáltatások igénybevétele esetén biztosít eltérő mértékű kedvezményeket.

 

BKK napijegy online, avagy ezt is vásároljuk meg inkább elektronikusan!

Ahogy a BKK összes jegytípusát, a BKK napijegyet online is megvásárolhatjuk a VoxPay applikációban. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a telefonunkat online jegyautomataként tudjuk használni, hanem a napló funkcióban pontosan nyomon követhetjük a közlekedésre fordított költségeink alakulását. Megtervezhetjük az ideális útvonalakat és értesülhetünk a friss közlekedési információkról is. Ha szívügyünk a környezetvédelem, akkor a fizikai jegyek használatának mellőzésével a papírhulladékot is csökkenthetjük.