EMELTDÍJAS SMS-SEL VÁSÁRLÁS

Az emeltdíjas SMS-sel történő vásárlás támogatja kiemelkedő hatékonyságú impulzusvásárlást. Az impulzusvásárlás lényege, hogy a kellő bizalmi szintre érve potenciális Vásárlónak olyan technikai lehetőséget biztosítunk, mely segítségével azonnal – impulzusszerűen –  elvégezheti a fizetést, és hozzájuthat a termékhez vagy szolgáltatáshoz.

A tipikus példa erre a modern bevásárló központok, élelmiszerboltok pénztára mellett elhelyezett apró, alacsony árú termékek, melyeket akkor vásárolunk meg, amikor éppen sorban állunk a pénztárnál. Ezen termékek vásárlásakor jellemzően nem mérlegelünk, mert kevés idő áll rendelkezésünkre és ezt az alacsony ár sem indokolja.

Emeltdíjas SMS fizetés etikai kérdései

Ennek ellenére az emelt díjas SMS fizetés esetében is érdemes valódi értéket képviselő terméket, szolgáltatást kínálnunk, ráadásul korrekt áron, mert a visszatérő vásárlók a legtöbb esetben már rövidtávon is magasabb haszonnal jutalmaznak, mint az egyszer fizetők.

Továbbá Magyarországon is volt már példa olyan botrányra, felhasználók félrevezetésére, melynek technikai eszköze az emelt díjas SMS volt, ezért az SMS fizetési oldalon minden esetben kérjük feltüntetni a termékkel, szolgáltatással, előfizetéssel kapcsolatos részletes információkat, valamint a Partner és a VoxPay ügyfélszolgálatának elérhetőségeit.

Az SMS vásárlás folyamata

A Vásárló minden esetben SMS küldéssel kezdeményezi a fizetést. A fizetési folyamatban a VoxPay közvetítőként szerepel, elvégzi a Vevő, mobil szolgáltató irányából és a Partner oldaláról érkező információk feldolgozását és a végeredményt a megfelelő szereplőnek továbbítja.

Kulcsszavas fizetési módszer

Előkészületek: a Partnerhez egyedi kulcsszót állítunk be.

  • A Vásárló az oldalon lévő kulcsszót (pl. “VAKOND”) az oldalon megadott telefonszámra küldi SMS-ben,
  • A VoxPay a kulcsszó és a telefonszám alapján a Partnerhez rendeli a fizetést,
  • A VoxPay a Partnertől üzenet szöveget kér és ezt visszaküldi a Vásárlónak,
  • A Vásárló az SMS-ben kapott számot beírja a weboldalra, és megkapja a szolgáltatást.
A módszer előnye, hogy egyetlen kódot több telefonszámra, azaz különböző összegek fizetésére is lehet használni, a hibalehetőség minimális, mert a Vásárlónak csak egy kulcsszót kell beírnia.
A módszer tovább gyorsítható ha a kulcsszó után bekérünk egy Vásárló azonosítót, pl. VAKOND 1234, melynél az 1234 a Vásárló egyedi azonosítója a Partner weboldalán. A kód segítségével a Partner automatikusan elérhetővé tudja tenni weboldalán a szolgáltatást az 1234-es azonosítóval rendelkező Vásárló számára.

Vevőkódos fizetési módszer

Előkészületek: a Partner SMS fizetési oldala a VoxPay-től egy 6 számjegyű kódot kér le.

  • A Vásárló az oldalon lévő 6 számjegyű kódot (pl. “123456″) az oldalon megadott telefonszámra küldi SMS-ben,
  • A VoxPay a kód és a telefonszám alapján a Partnerhez rendeli a fizetést,
  • A VoxPay a Partnert értesíti arról, hogy az “123456″-os kóddal sikeres volt a fizetés,
  • A VoxPay a Vásárlónak visszaigazoló SMS-t küld,
  • A Partner a Vásárló számára elérhetővé teszi a szolgáltatást.

Kérjen egyedi ajánlatot emelt díjas SMS fizetésre!

GD Star Rating
loading...


Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

© 2011 - Voxinfo Kft - Az online fizetés szolgáltató.